[ bröllop i stockholm, agge + gurra ]

[ agge + gurra ]

Agnieszka och Gustav bjöd in mig till att få hänga med på i princip hela bröllopsdagen! Häng på! och lyssna på denna låt igenom det hela.

Vi möttes upp vid deras lägenhet och begav oss tillsammans till frisören, Agges Mamma hakade också på och vi drack Cappuccino samtidigt som de fixade frisyren på bruden. En väldigt avslappnad morgon, även om värmen redan började göra sig påmind. Att som fotograf få möjligheten att närvara vid förberedelserna är guld värt, just för att komma in i stämning med brudparet och kunna jazza omkring till musiken med kaffet i högsta hugg och skratta med släkten. För skratta tillsammans med Agges släkt gjorde man, inte så mycket mer för min del då jag inte kan polska men vem behöver talspråk när glädje smittar så fint?

bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-001
bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-001
bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-001
bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-001

Inför bröllopsdagen hade vi haft ett bröllopsmöte där vi gick igenom agendan, och under det mötet fick jag känslorna från alla mail bekräftade. Detta var minsann ett så otroligt varmt, avslappnat och omtänksamt par människor. De träffades genom Röda Korsets hjälporganisation där de bägge var frivilliga och ställde upp som medmänniskor med en önskan om att hjälpa till, och med sin förkärlek till blåljus. Agge och Gurra släppte verkligen in mig och fick mig att känna mig som en del i deras familj under dagen.

bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-001-5

Under tiden vi var hemma i lägenheten och brudparet klädde iordning sig, fick jag bevittna några Polska traditioner. Såsom att välsigna brudparet innan vigseln. Kan säga det om och om igen, men jag känner mig så hedrad som släpps in så nära och får ta del av detta så intimt.

bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-001-19

Planen blev att ta de klassiska porträtten innan vigseln, så Agge inte grät bort sminket. Men också för att kunna spendera så mycket tid ihop med sina nära och kära senare. Har jag nämt att detta brudpar inte gav ut platsen för middagen till gästerna i inbjudan?! Nope! De skickade ut tid och plats för vigsel, och att det skulle finnas bussar som tog dem till middagen. Så. Himla. Coolt!

För att återgå till porträtten, så fanns det ett härligt promenadstråk i närheten av Nacka Kyrka där vigseln skulle vara, och det var så mysigt att promenera med dem och stanna här och där för lite gos och pussar.

Då Agges Farmor inte mådde bra, stannade hennes pappa kvar hemma i Polen. Men tacka vet vi tekniken! En kär vän ställde upp på att hålla i surfplatta under vigseln och minglet efteråt för att hela familjen ändå skulle få vara närvarande.

Genomgående för detta stadsbröllop, är att få se den genuina glädjen av alla förbipasserare! Om så för alla bilister som tutar, som de här i Kungsträdgården som stannar upp och tar kort på brudparet följt av önskar de livets lycka och rikedom. Mänskligheten ändå.

bröllop-stockholm-kyrkligvigsel-bröllopsporträtt-bröllopsfest-skyddsrummet-

Bussen med gästerna anlände så till Münchenbryggeriet och Skyddsrummet! Brudparet anlände i deras önskemål för dagen, en Tesla. Ni har kanske fattat galoppen med bilden lite högre upp hehe. Alltså lyckan som går att ta på när brudparet gör sin promenad genom alla gäster och de sen överraskas av konfettibomber!

Vad jag med spänning väntat på sedan vårt bröllopsmöte i mars var att det skulle bli dags för dans. Föga förvånade det någon att Agge och Gurra inte skulle hålla sig till en enbart en lugn och traditionell dans. Men många höll sig för hjärtat och tittade med kärlek när låten Perfect med Ed Sheeran spelades och de svängde runt på dansgolvet. (Jag kan helt ärligt inte lyssna på den låten efter den kvällen utan att tänka på er)

MEN. Alla överraskningar var inte slut än, för brudparet slutar dansa och ställer sig mot gästerna... när det börjar höras trummor? Och ned kommer ett helt band från trapporna och spelar medsvängande musik, de radar upp sig och avslutar låten. Trodde gästerna va. För sen kom fortsättningen och den tillhörande delen till denna överraskning! Tro att festen var rejält igång sen.

En heldag. 8 till 22 fick jag hänga med detta härliga brudpar. Fy bubblan vilken dag de bjöd på! Gemenskap, blåbärsprinsesstårta, internationellt bröllop med direkttolkning av bruden och en buffé av svenska rätter till middagen. Festen var långt ifrån slut men några dansmoves borde de få ta utan att jag står där med min lins och dokumenterar. Men jag tror ni hajjar vilken fest de bjöd upp till. TACK!

2 svar till “[ bröllop i stockholm, agge + gurra ]“

  1. Åh så fina bilder! Jag är tacksam för att ha fått vara med under eran stora dag. Lycka till i framtiden kära Ange och Gurra! Kram, Waia

  2. Nina Johannesson skriver: Svara

    Älskade Agge å Gurra!
    Minnena av Er dag är en summa av underbara och glädjerika känslor som bubblade hela den 16 juni men oxå nu mer än 8 månader senare. Tack för att jag fick ta del av Er stora dag ❤ Även tack till fotografen som verkligen kan fånga ögonblicket! All lycka å välgång till brudparet ❤❤❤ Kram Nina

Lämna ett svar