[ gravid ]

Det stora i att vänta barn,

går liksom inte att greppa knappt ens när barnet är ute. Men nu talar jag bara av ren egen erfarenhet. En graviditet är ju inte riktigt en annan lik.
En graviditet försvinner så fort förbi också, även om det stundvis inte känns som det. Än mer är att det är så svårt att i efterhand förstå hur det ens var möjligt att magen var så stor. Vad jag vill säga med detta är att det verkligen är ovärderligt att dokumentera graviditeten.

Det om något får mig att trivas så bra med att fotografera väntande mammor och deras partners. Att få vara med en liten stund i den fantastiska bubblan, få dela tankar och förväntningar.
Jag är långt ifrån en expert på hur det är att vara gravid, definitivt clueless som partner till en gravid person, men jag är ödmjuk inför hur en graviditet kan vara efter att ha genomgått två stycken själv.
Så vid en fotografering behöver ni inte känna er obekväma att meddela hur just er graviditet ter sig, är det krämpor eller andra särskilda egenheter så anpassar jag mig till er.

Det var så lätt att prata med dig, och så härligt att få en liten lyxbubbla i vardagen. Att få fixa till mig och sen få möjlighet att minnas detta när tiden springer iväg. Som alla säger att den gör.

– Pernilla, november 2017

Det var så lätt att slappna av trots att jag inte brukar känna mig bekväm bakom kameran.

– Annoda

Har du efter detta blivit nyfiken av mitt bildspråk och vill ställa några frågor? Maila på hej@rebeckathorell.se. Eller vill du rent utav boka mig så finns det ett formulär här nedanför.

Några tips inför en bokning av graviditetsfotografering, är att redan nu se över er tillgänglighet kring när ni är i v28-33, därikring brukar det vara en mysig form på magen och du som gravid kanske kan få känna dig något sådär smidig. Jag själv trodde visst, i v35, att när jag inte kunde gå förbi två bilar rakt fram ifrån så kunde jag bara vrida mig i sidled för att komma förbi – det var ju ”bara att dra in magen”… Haha!

Men(!) att det ju till sist är ni som bestämmer, ni som bestämmer vilken tid i graviditeten som ni vill ha dokumenterad. Om det är när du som gravid känner dig smidigast, eller om det är när du är i v38 och känner dig som om du kommer explodera, ja. Det bestämmer du.

Hur går allt till? En guide i 5 steg
1. Ni skickar in en förfrågan
2. Jag svarar med pricing guide och tillgänglighet
3. Klaffar allt så spikar vi datum, eller oftast prellar och ser utefter väder och mående. Vi kommer maila lite fram och tillbaka, olika mycket beroende på hur diskussionerna går
4. Fotograferingen sker, på utvald plats och utan stress. Vi ska liksom hänga kan man säga, och lilla notisen att jag har en kamera med mig
6. Betalning sker (allt ifrån när vi spikat datum tills 10 dagar efter fotografering kan betalning ske)
5. Ni får er leverans via webbgalleri inom 2-4 veckor om inte annat sägs

Det går att lägga till USB och mer bilder än vad som ingår i paketet samt mindre prints, mer info om sådant går att få i mailkonversation.

De olika paketen som jag tillhandahåller för porträttsessioner är:
[ ormbunke ] ca 45 minuter
[ eucalyptus ] ca 90 minuter

Sen. Har jag paket för nyfödd, som är mer som en lifestyle-fotografering där jag kommer hem till er och fotograferar er som familj lika mycket som er nykomling. De paketen är:
[ smörblomma ] ca 70 minuter
[ blåklint ] ca 2h

Vet ni redan nu att ni vill köra bägge dessa fotograferingar så har jag ett koncept som heter [ parenthood ] som inbegriper två fotograferingstillfällen som vardera är 2h. Där ni enbart betalar efter första tillfället, om ni inte lägger till något vid den andra fotograferingen.

för- & efternamn
för- & efternamn
så jag kan svara på er förfrågan
Ifall mailen strular men vi behöver nå varandra
åååå-mm-dd
Såsom plats eller tid för fotograferingen
Så jag anpassar tips om platser osv utefter det

ENKÖPING // emmy + joel

JÄRFÄLLA // jannike + fredrik

BREDSAND // alexandra + lillebror