Kyrklig vigsel utomhus med ett jordnära brudpar under hösten i Enköping

Ulrika och Mikael, tänk er ett par busiga tonåringar och ni får upp sinnesstämningen av att hänga med dessa två. Bara att de vare tillsammans i 32 år och absolut mognat i relationen men även i sina egna personer. Vilket också kändes när de började prata om sitt bröllop och hur de ville utforma dagen. Som en familjefest. Plus vigsel. Naturen skulle ha en självklar plats och jag som fotograf jublade över den här möjligheten, och äran att få hänga med på en sådan intim dag. Intim i bemärkelsen att ytterst få skulle närvara.

Nog pratat. Vill ni se bilder på en rent utav strålande höstdag när två jordnära människor beslöt sig för att äkta varandra? Då kör vi!

bröllopsfotograf uppland, bröllop 2019, bröllop 2021, bröllop utomhus, jordnära bröllopsfotograf, avslappnat bröllop, microwedding sweden

BRÖLLOPSFOTOGRAF ENKÖPING/UPPSALA/VÄSTERÅS

Då jag fick rå om brudparet på egen hand innan vigseln så drog jag med dem ut till Nykvarn, som ligger nästan mitt emellan Enköping och Västerås. En plats som personligen ligger varmt om hjärtat, med anledning på all pendling jag gjorde i gymnasiet. Men nu fick den nytändning och blev en perfekt bakgrund för detta kärlekspar. 

Ulrica och Micke som i jobbet får se olika vyer och tillsammans skapat en egen oas i Säfsen, rörde sig smidigt omkring på fälten och bangade verkligen inte att åka en bit för porträtten. Det märktes SÅ tydligt att de trivs i varandras sällskap och jag blev så inspirerad av att se hur kärleken kan växa, och att det inte betyder att en själv blir mindre. Utan snarare tvärtom. Vad tillit till en annan kan göra alltså. 

På tal om tillit så är jag obeskrivligt ärad över att ha fått dokumentera dessas vigsel. Ulrica är nämligen en kollega i branschen, och märk då hur roligt det blev på ett nytt sätt att prata lösa samt hårda direktiv. En rolig fotografering på fler nivåer med andra ord!

När vi haft vårt roliga och klockan tickat på, så styrde vi kosan in mot Enköping igen. Närmare bestämt Drömparken. Det här brudparet hade beslutat att ha vigseln utomhus! Dessutom i en av konstellationerna i Idéeträdgården och WAA(!!) vad jag längtade att få skåda det. I Enköping så görs detta segment av parken om inför varje sommar. Konstellationen har då designats utifrån ett innan utvalt tema, och guidar besökaren igenom en resa av något slag. Oerhört kreativt och lika spännande inför varje år hur konstellationerna kommer se ut. Har ni blivit nyfikna än på hur vigselplatsen ser ut? och se vem i brudparet som kastar rönnbär?

32 år tillsammans, 2 barn och 1 barnbarn senare så blev Ulrica och Mikael nu man och fru! Glädjen och pirret bland både brudpar och de närvarande gick att känna i luften, det var så mycket kärlek och lycka att det var närmast omöjligt att inte göra annat än le sig igenom stunden. Prästen dök upp med en chockrosa gitarr, dekorerad med Hello Kitty och ett rastafari-band. 

Efter vigseln tog vi tillfället i akt att ta några fler porträttbilder, då bruden är en lika höstälskande person som mig. Gästerna passade på att göra sig hemmastadda i kvarterslokalen där middagen skulle intas. Det var verkligen viktigt för Ulrica och Micke att bröllopsfesten, ja hela dagen, skulle vara en intim händelse och att gemenskapen skulle få vara i fokus. 

FAKTA OCH LEVERANTÖRER FÖR DETTA UTOMHUSBRÖLLOP

Vigselplats: Drömparken, Enköping
Blommor: Härnevi Plantskola
Bröllopsklänning: Odd Molly
Bröllopstårta: Vän till familjen som gjorde den
Festlokalen: En kvarterslokal i Enköping

Rebecka Thorell Photo, 2020
hej@rebeckathorell.se