BRÖLLOPSFOTOGRAF UPPSALA/ENKÖPING/VÄSTERÅS/SVERIGE

TRYGGHET // OMTANKE // GLÄDJE

Bröllop,

en högtid i sig. Där ni får chansen att skräddarsy ett firande för er kärlek precis som ni vill. Som jag kan prata i evigheter om varför jag valt att ägna tid åt att fotografera bröllop! Det är så vackert att få se så många olika konstellationer av folk mötas upp för att dela det stora i att någon nära ingår äktenskap med en person de tror på att ta sig an framtiden med. Gemenskapen mellan människor blir jag aldrig trött på att fotografera. Än heller brudpar bland ormbunkar, hehe.

 

" Vi är så överväldigade över gårdagen och försöker förstå vad som hände. STORT TACK till dig, du är fantastisk både som fotograf och person och vi är så glada att du var en del av vår bröllopsdag. Finner inga ord för hur vackra bilderna är, verkligen helt magiska! Tack för att vi fick några nu, ser fram emot resten! "
bröllopsfotograf bröllopsfoto bröllop stockholm enköping västerås 2020
Isabelle + Håkan
2019 Augusti

BRÖLLOPSFOTOGRAF // ENKÖPING VÄSTERÅS UPPSALA STOCKHOLM

Ni ska kunna njuta av er dag, gästerna ska kunna finnas i nuet, och ni får era bilder med de bevarade ögonblicken. I mig hittar ni en fotograf som kan balansera att vara en fluga på väggen och mingla runt bland gästerna som vilken nära anhörig som helst. På den här sidan kommer ni finna några guldglimtar jag hittat på tidigare bröllop och all information kring en bokning. Vill se se fulla berättelser råder jag er att kika in på [ berättelser ]

Fotograferandet ger en dokumentation som förhoppningsvis ska hålla i flera generationer, där just de olika livsöden som möts på er bröllopsdag kommer spela roll. Bröllopsdagen är ändå en berättelser av er, hur ni i just denna tid i livet väljer att kombinera färg, form och kärlek.

Det är ER historia som jag ska berätta, ur min synvinkel.

Fastnade ni för mitt bildspråk?
Då kan ni gå vidare till bokningsformuläret längst ned på sidan och så kan vi spåna på om jag är rätt person för er. (eller maila på hej[at]rebeckathorell.se se mer kontaktinfo här!

Vill ni se mer om mig, bakom kulisserna och fler bilder så är starka tipset att spana in min instagram (längst ned kan ni se mina senaste inlägg) där jag blandar bilder med texter som ger er en glimt om vem jag är som person.

BRÖLLOP 2020

bokade datum

30 maj // Enköping
13 juni // Enköping
4 juli  // Trollhättan
18 juli // Mora
1 augusti // Västerås
8 augusti // Uppsala
9 augusti // Uppsala
26 september // Djurö
10 oktober // Kolbäck

BRÖLLOP 2021

bokade datum

3 april // Nyköping
21 maj // Krusenbergs Herrgård
26 juni // Enköping
FULLBOKAD JULI AUGUSTI
4 september // Västerås

__
Har jag några drömplatser att fotografera en vigsel/porträtt på? Eh YES.
Alvastra Kloster // Funäsdalen // Höga Kusten // Smögen // Norge // Irland

Hur går allt till?

Woho! Ni har bestämt er för att hojta till mig på något vis, om det är via kontaktformuläret, mailen, telefonen spelar ingen roll, och nu får ni svar från mig om jag är tillgänglig eller inte.

Om jag tyvärr inte kan så kommer jag rekommendera en fotograf i min närhet som är tillgänglig på ert datum.

MEN, om jag är tillgänglig så kommer jag svara er med all första information som kan vara bra att veta. Ni får min fulla pricing guide som hjälp till att riktigt bestämma er, och innan någon av oss bestämmer oss helt så bokar vi in ett Skype-möte för att morsa på varandra.

Detta möte sker så snart som möjligt från det att ni hört av er till mig. Mötet pågår på sin höjd i 30 minuter (kan vara kortare, men också längre om ni har lika lätt för att spinna iväg som jag har), och är till för att vi ska få en känsla för varandra. För om vi klickar helt enkelt. Om kemin finns där oss emellan så kommer det underlätta massor på bröllopsdagen. 

Efter mötet så kommer jag följande dag upprätta ett kontrakt och posta till er, alternativt maila. Skulle någon av oss, av någon anledning inte känna för att gå vidare, så är det no hard feelings. Men att får allas skull bör det komma fram inom 24h efter detta möte.

Det är nu dagen efter Skype-mötet. Jag har upprättat ett kontrakt som jag skickar till er, om så via postgång eller via mail, och det är nu som ni inte bara ska ta emot det, skriva under och skicka tillbaka med vändande post.

Utan ta er tiden att läsa igenom allt och se så ni förstår. Finns det ett begrepp som ni inte hänger med på, fråga nu direkt så allt är ur världen. Varken ni eller jag vill prata tråkigheter efter allt härligt, utan sådant reder vi ut direkt. En rak och ärlig kommunikation är en fantastisk grund att stå på.

Mest går kontraktet igenom äganderätten, vad som avtalats, vad som sker vid sjukdom/avbokning och annan nödvändig information. När ni nu tagit er tiden att läsa igenom allt, frågat det ni vill veta, då skriver ni under båda kopiorna och skickar min kopia till mig. 

När jag då mottagit kontraktet så hojtar jag till er om att nu – nu börjar vår relation på allvar! Samt att det är dags att boka in ett riktigt bröllopsmöte.

Ett bröllopsmöte, konsultation, är ett tillfälle för oss att öppet prata om förväntningar och tankebanor. Ni får gå igenom ert bröllop, de beslut ni tagit, berätta om er kärlekshistoria och vad för förväntan ni kan tänkas ha på mig som fotograf.

Jag i min tur, går igenom mer om hur jag arbetar, möter er förväntan med min egen förväntan på er (hint, har med den där raka kommunikationen att göra) och hur mina tankebanor gått.

Men för att vara riktigt tydlig. Det är ERA ord, tankar och planer som vi ska gå igenom här. Vill ni veta något om mig eller få tips, så är det upp till er att fråga. Mötet är en möjlighet för mig att på djupet lära känna er bättre och på så vis kunna fånga er på ett naturligt sätt på bröllopsdagen. Är ni skogsmänniskor? Handbollsfantaster? Ska ni båda vara barfota? Jag vill höra om era egenheter.

Sen avslutar vi mötet med en liten fotografering, så ni får känna på hur det kan vara att ha mig i närheten med mitt svarta verktyg. Samt att ni kommer få en möjlighet att se era ansikten med min bildstil innan bröllopet, och på så vis få en hint om slutresultatet och förhoppningsvis så gör hela upplevelsen att ni kan slappna av än mer med min närvaro på bröllopsdagen.

Från första kontakten till Bröllopsmötet kan det vara allt från 3 månader, 6 månader till 1 år. Det handlar lite om hur långt ifrån/nära inpå bröllopet som ni först kontaktar mig. Men utmed hela förloppet från Kontraktet är påskrivet egentligen så kommer jag hålla kontakten med er. Kanske hittar jag er på Instagram, eller så hojtar vi på mailen om det dyker upp en spontan fråga som är bra att fråga och svara på direkt än att vänta. 

Hursom så är tröskeln låg för hur mycket eller lite ni får hotja till mig. Jag lovar att inte spamma er, kanske, jag har lite svårt att låta bli att peppa när tillfället ger. Men tar absolut ett steg tillbaka om ni inte känner er bekväma med det. 

Två, en, vecka innan bröllopet kommer jag hojta till er igen oavsett. Där jag upprepar en sammanfattning av vårt Bröllopsmöte, och kommer fråga om allt fortfarande stämmer samt om det tillkommit något. Men framförallt så kommer jag inte kunan dölja min pepp att det snart smäller!!

DET ÄR DAGS! 

Beroende på vilket Bröllopspaket ni valt så har jag kollat läget på bröllopsplatsen några timmar innan vi ses, eller någon dag innan bröllopet. Sett ut en plats för porträttfotografering och stämt av hur vigselplatsen funkar för mig att röra mig på.

Vi kommer ha gått igenom ett hum om hur ni tänker er att dagen kommer fortgå under bröllopsmötet, och detta kommer jag ha med på en fusklapp. Sen finns den mänskliga faktorn in och allt kanske inte går som planerat, en buss kommer inte (eller kör in i ett tak när det ska backa, har hänt) eller vad det nu kan vara. Men grundregeln är, om ni som brudpar fokuserar på att ni blir gifta och är lyckliga över bara det, så kommer allt annat att lösa sig. Och stämningen kommer ljuda över taket. 

Jag jobbar för det mesta med naturligt ljus, men har med mig en extern blixt utifall att. Tyvärr går det inte att få tyst på mig och min frimodighet. Jag är fotografen som kommer fråga gäster om sina kläder, inköp av ringar och skratta samt gråta ikapp med er alla. Men det är också för att jag har så nära till mina känslor och är empatisk som jag känner mig så bekväm med att mingla runt bland era gäster och kunna få med bröllopet som det upplevdes. 

Innan det är dags för mig att gå så kommer jag hojta och fråga om det är något sista ni önskar. Sen ska jag försöka slita mig och ta mig hem. Full med känslor och lyckorus. Och ömma fötter pga kommer knappt stå still ens när man ska stå still.

Först så är det på sin plats att berätta att ni kommer få tre-fem bilder inom 24h från att jag lämnat er på bröllopsdagen. Detta dels för att jag direkt när jag kommer till min dator gör en back-up av alla bilder och inte alls på ngåot vis kan hålla mig från att kolla lite snabbt hur allt ser ut. Bilderna kommer med stor sannolikhet via ett webbgalleri, eller via Messenger om vi blive så pass vänner.

Sen dröjer det. Beroende på om ni gifter er under högsäsong (april-september) eller lågsäsong (obvi oktober-mars) så varierar leveranstiden. Men som längst 10 veckor dröjer det innan ni får bilderna, och jag hoppas alltid att det max ska dröja 6 veckor. Bilderna kommer levereras på det vis som ert Bröllopspaket lovar, om ni inte valt något tillval i efterhand.

När ni fått alla bilderna skulle jag bli SÅ glad över att få höra hur ni upplever det! Därför kommer jag skicka ett mail med en länk, där ni kan skriva en Recension av hela upplevelsen med mig.

Med det, så är vår resa tillsammans klar! Eller klar. Troligtvis så hänger jag fortfarande på era Sociala medier då jag har svårt för att säga hejdå hehe. Men åter igen, tänker aldrig tvinga på mig att hålla kontakten om inte ni också känner fört. Det ska kännas tryggt, roligt och fint. Tycker i alla fall jag.

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf, långtora kyrka, friibergs herrgård bröllop, bröllop 2019, bröllop 2021, långtora kyrka

Bröllopspaketen

[ brudslöja ]
5 timmar // webbgalleri // USB

Perfekt för porträtt+vigsel+brudskål+mingel , men ni väljer själva vilken del av dagen ni vill få med. Kanske bara del av middagen? eller förberedelser och porträtten men ej allt annat?

[ syren ]
7 timmar // webbgalleri // USB // Leveransbox

ex:1 Porträtt+Vigsel+Porträtt+Brudskål+Mingel+del av middag
ex2: Förberedelser+Porträtt+Vigsel+Brudskål

 

[ pion ]
10 timmar // Webbgalleri // USB // Leveransbox // Prints 10 x15

Här rymms det mesta men att det ändå finns utrymme för er att ha vissa delar på egen hand. Snitt allt utom frukost och fuldans.

[ dahlia ]
Heldag (ca14h) // webbgalleri // USB // Leveransbox //
 Prints 10 x 15 // 3 Prints 13 x 18

Ni har mig omkring er från fruksot tills musiken ebbar ut. Ni bestämmer starttid och sluttid, tiden ovan är bara ett ca.

Dessa paket är utformade efter mina tidigare erfarenheter, helt enkelt vad som varit efterfrågat. Men det sagt så är jag öppen för era förslag och önskningar på närvaro och dokumentation. Allt börjar med en fråga, så våga fråga. Ni ser även att priset inte är här än, det kommer upp sent på våren 2020. Hör av dig för att få min fulla pricing guide och mer information om vad som ingår vid en bröllopsfotografering av mig. Bröllopspaketen startar på 18.000 SEK. Obs! Reseersättning ingår för de tre större paketen, för hela Sverige.

Bröllopspaketen

[ brudslöja ]
5 timmar // webbgalleri // USB

Perfekt för porträtt+vigsel+brudskål+mingel , men ni väljer själva vilken del av dagen ni vill få med. Kanske bara del av middagen? eller förberedelser och porträtten men ej allt annat?

[ pion ]
10 timmar // Webbgalleri // USB // Leveransbox // Prints 10 x15

Här rymms det mesta men att det ändå finns utrymme för er att ha vissa delar på egen hand. Snitt allt utom frukost och fuldans.

[ syren ]
7 timmar // webbgalleri // USB // Leveransbox

ex:1 Porträtt+Vigsel+Porträtt+Brudskål+Mingel+del av middag
ex2: Förberedelser+Porträtt+Vigsel+Brudskål

 

[ dahlia ]
Heldag (ca14h) // webbgalleri // USB // Leveransbox //
 Prints 10 x 15 // 3 Prints 13 x 18

Ni har mig omkring er från fruksot tills musiken ebbar ut. Ni bestämmer starttid och sluttid, tiden ovan är bara ett ca.

Dessa paket är utformade efter mina tidigare erfarenheter, helt enkelt vad som varit efterfrågat. Men det sagt så är jag öppen för era förslag och önskningar på närvaro och dokumentation. Allt börjar med en fråga, så våga fråga! Hör av dig för att få min fulla pricing guide och mer information om vad som ingår vid en bröllopsfotografering av mig. Bröllopspaketen startar på 18.000 SEK. 
Obs! Reseersättning ingår i de tre större, för hela Sverige.

BRÖLLOP I ENKÖPING / VÄSTERÅS

[ prästkrage ]

1,5 timme // Webbgalleri
7000 kr

Detta paket går enbart att boka för de som önskar få vigsel och porträtt tagna i samband med sin vigsel inom Enköpings Kommun eller Västerås Stadshus. Kyrkligt, Borgerligt, ja det funkar för bägge. 

En genuin fotograf som inte förställer sig eller det hon gör. Allt är verkligen naturligt, enkelt och med en enormt stor portion glädje och sprallighet. Fylld av tokiga idéer och benägen till snabba förändringar på grund av omständigheter. Världsklass!
bröllopsfotograf stockholm, bröllopsfotograf uppsala, bröllopsfotograf enköping, bröllopsfotograf sverige, bröllop västerås
Ulrica + Micke
2019 Oktober

Kan vi få träffa dig innan vi bestämmer oss?

Självklart!!
Med tanke på att jag är bröllopsfotograf vid sidan av mitt dagjobb, så är jag begränsad gällande ett fysiskt möte. MEN har gärna ett första möte över Skype eller FaceTime (eller Messenger). Det är minst lika smidigt och vi får se varandras ansikten, det gör mycket för att riktigt få känn på om vi har kemi emellan oss. 

Så, skicka in din förfrågan och så bokar vi in ett möte så snart som möjligt (gärna inom 48h efter du skickat förfrågan). Varför jag vill ha en fullständig förfrågan, är för att kunna ge er bästa service möjligen utefter just eran bröllopsdag.

Bokningsförfrågan till bröllopsfotografen

för- & efternamn
för- & efternamn
så jag kan svara på er förfrågan
Om det blir strul med mailen
åååå-mm-dd
Det finns ärligt inte något som heter att skriva för mycket, go for it!
Ort/Kyrka/Lokal/Plats


bröllopsfotograf enköping, bröllopsfotograf uppland, bröllopsfotograf sverige, jordnära bröllopsfotograf

HEJ, BRÖLLOPSFOTOGRAFEN HÄR!

Jag trivs typ inte alls framför kameran, och har det därför som en superkraft att få dig att slappna av när du står framför min kamera. 

Som person är jag peppig, ivrig, nätverkande och otroligt kramig. Älskar färgen lila, blivit odlings-tokig och har personalfrågor som hjärtefråga. Bor i Enköping med min man och våra två barn i förskoleåldern. Jag tror på att vara snäll – och att allt har sin tid. Nyfiken på mer om mig? Klicka här!

INNEHAR FA-SKATTSEDEL

rebeckathorellphoto[at]gmail.com
Rebecka Thorell Photo 2020