Caroline och Joakim, paret som möttes under sin utbildning. De har haft en termin i Singapore tillsammans och har hittat hem i varandra.
Paret utstrålade trygghet redan under första mötet, eller egentligen var ju första mötet ett telefonsamtal med dem och då upplevdes de som sprudlande och glada. Sen tog vi en fotografering i Haga Parken, vilket fick mig att bli dubbelt med laddad. Lite extra laddad var jag nog då (kuriosa) jag spelat handboll med bruden i de yngre tonåren, vad tacksam jag är över facebook så det går att hålla kontakt med människor som man annars haft helt vitt skilda liv med.

De ville ha ett bröllop som var roligt, som talade för vilka de var. Färgerna igenom var marinblått för herrarna och pastellgrönt för tärnorna.
Får rätt feeling, ni vet den där svensk sommarfeelingen så kommer här en psalm från vigseln, och låt oss nu se över hur denna vigsel såg ut i Skerike Kyrka den 11 augusti 2018.

Trygghet och glädje! Vi behövde inte tänka på något vilket var väldigt skönt (fixade till och med brudgummens blommor när det uppstod strul med hans corsage). Verkligen jättekul att du spenderade dagen med oss och skönt att du är så lätt att ha att göra med. -
Carro + Jocke
Augusti 2018

Det som gjorde denna vigsel unik mot vad jag hitills sett, så höll vännen Hanna inte vara i högläsningen av en bibelvers, utan Hanna fick äran att hålla i vigseltalet. Hon är inte bara en av Carros äldre vänner (yes jag har även spelat handboll med Hanna) utan riktigt duktig på att hålla tal. Detta var så fint, och berörde på en helt ny nivå!

Carro och Jocke träffades när de bägge pluggade i Uppsala, 2013 markerar starten på kärleksrelationen och fram till bröllopsdagen så har de hunnit med ett utbyte i HongKong, examen och flytt till Stockholm. Deras mål med bröllopsdagen var att få det att kännas harmoniskt och att inte bara de som brudpar skulle ha kul – utan att dagen skulle få kännas okomplicerad, lite för att Carro och Jocke själva är härligt spontana och mjuka som personer. De valde Skerike kyrka på grund av Carros starka anknytning, hennes föräldrar gifte sig där och hon själv döptes som barn där. Personligen så älskar jag kyrkor överlag men hur fint när en särskild plats får gå vidare i familjehistorien.

De ville ha mig närvarande i 5h och viktigast var just vigseln, porträtten och dukningen. Men att minglet med deras färglada palett med vänner och släkt skulle få följa med. I led med den harmoniska och roliga dag de ville få till. Så häng med vidare i bildbomben med att se hur minglet såg ut innan förrätten serverades!

Vi kommer få se lekar, för det ordnades minsann femkamp! Och inte bara det, det var så fiffigt ordnat så man kunde vinna sig ”krenglunds” i varje tävling (brudparet heter Englundh och Krouthén i efternamn) och ryktet sa att dessa kunder vara bra att ha senare under middagen..

Toastmastrarna inledde middagen/bröllopsfesten med att bjuda upp brudparet till två stolar framför scenen. De fick sätta mig med ryggen mot scenen och ansiktena ut mot gästerna.
Sedan drog Toastmastrarna upp påståenden på duken, varpå alla gäster som kunde känna igen sig i påstående skulle ställa sig upp och brudparet i sin tur skulle gissa vad alla som stod upp hade gemensamt. Detta är en klassisk lek som är en garanterad humörhöjare, yours truly skrattade i alla fall gott åt det förbryllade paret som försökte sig på att hitta rätt gemensamma nämnare.

Tack för förtroendet lovebirds!

// 

Jockes kostym: köpt i Hong Kong
Carros klänning: Inhandlad hos Ursulas Fest & Bröllopskläder
Blomster: Buketter är bundna av Jockes Mamma

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel