Hoppa till innehåll
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

BRÖLLOPSHELG PÅ VILLA BJÖRKUDDEN

Villa Björkudden på Tynningö, en plats som Elhiin och Simon föll pladask för och som fick bli inramningen på inte bara deras bröllopsdag utan en hel bröllopshelg. och jag fick hänga på! Elhiin och Simon ville ha en avslappnad helg, och ett bröllop som skulle visa på deras partnerskap och deras festliga sida. Så dagen innan mötte jag upp Elhiin för att ta en sväng kring kyrkan och vägen mot Villa Björkudden. Vi gick igenom dagen och planerade för porträtten, drömmigaste rekningen jag hittills varit med om, som sedan mynnade ut i att vi mötte resten av gänget som skulle med ut till allt dagen innan fix när vi stod i kön till bilfärjan. Bilfärja på sommaren, nä men det är nästan lika mycket feeling som ”Den Blomstertid nu kommer”.

Kvällen bestod av all möjliga sorters fix, blandat med dopp i vattnet och häng med brudparets närmaste familj och vänner. Vilken dag! Somnade gott och var alldeles pirrig inför allt som stundande. När jag vaknade smög jag igenom hela alltet innan det var dags för frukost och schemat för dagen prickades igenom. Bröllopsdags! Är ni redo för en bildkavalkad utan dess like? För här kunde jag knappt välja ut bilder alls då de alla får mig att känna så mycket.

Frukosten intogs utomhus med samma glada gäng och sedan begav sig brudföljet inåt. Med kaffet i högsta hugg så ville vi alla skämma bort brudparet. Matilda visade sina skills med hudvård och Hedvig tog komandot i att få morgonen smärtfri. Lotta, goa glada Lotta, hade med sig en överraskning. Skrolla ned så får ni se hennes busiga och fina knåp!

Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

Brudklänningen hittades på ASOS och gjorde sig så fin i miljön på Villa Björkudden. Sviten var en perfekt plats för bruden och hennes följe att göra sig iordning på medan brudgummen med lillebror tillika best man höll till i ett anslutande rum. Det fanns så många fina ögonblick och dagen fick börja så hjärtligt.

Öppna människor, helt inne på att brudparet ska få en dag från sina önskemål men framförallt en glad och stressfri dag.

Brudparet hade Villa Björkudden för hela helgen, och flertalet av gästerna skulle husera där under bröllopsnatten och således få bruncha med brudparet följande dag. Som en fin gest, hade brudparet ordnat med små chipspåsar och ett litet personligt brev till alla gästerna som väntade på deras huvudkuddar. Näe så rörd jag blev av omtanken som detta brudpar visade, deras inkluderande sätt som var så genuint. Lika genuin som deras uppenbara kärlek för varandra.

Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

En hel bröllopshelg på Villa Björkudden, förutom själva vigseln. Vigseln blev av i Boo Kyrka, på fastlandet, dit brudparet anlände i god tid innan gästerna och således kunde smita in i en närliggande byggnad för det sista. Läsa tal, måla naglarna och få på sig sin cape/slöja. Paus för att prata om capen? Ja! En god vän till bruden hade gjort den! Powersuit utan dess like.

Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
" fotografen som ALDRIG träffat oss innan lyckades lära känna oss och fånga oss på det sätt som kändes precis som oss (vi är ju liksom ett fett coolt par liksom, vi vill ju bli porträtterade med STYLE 😏😂😎). Vi är så himla himla himla HIMLA nöjda med detta. Att få fira kärleken och sen också ha någon som smyger runt och fotar och dokumenterar så man själv kan vara helt i nuet och bara njuta är det bästa. Är så sjukt tacksam! "
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Elhiin + Simon
Brudpar Juli 2018
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

Elhiin och Simon visade gång på gång att de verkligen är det brudparet som kör sitt eget race. Här fick vi alla skåda hur de kysstes när de kommit ända fram till altaret i början av vigseln, och det har jag hittills inte fått se på mina +30 vigslar som jag närvarat på. Heja paret Wieselblad!

Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

REBECKA THORELL PHOTOGRAPHY //

BRÖLLOPSFOTOGRAFEN SOM DOKUMENTERAR DAGEN SOM DEN ÄR

En väldigt musikaliskt begåvad gäst, Miriam, hade äran att sjunga på vigseln, och körde en lätt egen tolkning på Monica Zetterlunds ”gröna små äpplen” som var så stämningsfull att jag svängde med uppe på läktaren. Lyssna och njut inför resten av bildbonanzan.

Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

Porträttsessionen mellan vigseln och festen tog andan ur mig. Inte att det var varmt (vilket det var för jösses sommaren 2018!?!), utan för att Elhiin och Simon bara var. De var sig själva, de tog in stunden och liksom njöt. De hade varsin person med sig som bar proviant (såsom öl) och såg till att brudparet inte behövde tänka nämvärt mycket, och så fotografen också kunde hoppa ur smidigt ur bilen pga chaufförmöjligheter. Låt oss fortsätta swoona! Simon, aka brudgummen, tog tillfället i akt att fråga om lov att ha med en häst i bild. och tur för honom och oss, så var det svårt att neka ett brudpar sin önskan. Med andra ord ett hett tips till er andra – våga fråga!

När vi väl anlände till festen så var det vätskepåfyllning deluxe för oss alla, helt otroligt varmt och inte svalkade vinden tillräckligt. Men peppen och all förväntan från gästerna var lika påtaglig ändå, det kramades, det skrattades och det chillades i väntan på att brudparet skulle officiellt dyka upp för brudskål och den riktiga inledningen på festen.

Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

Medan brudparet varit iväg på porträtten så hade toastparet lurigt nog delad in gästerna i olika lag, och gett dem ett uppdrag. De skulle framföra ett nummer, helt kreativ frihet förutom att ett visst antal ord behövde vara med. Haha om detta var en härlig inledning på festen?! JA!

Simon överraskade med ett förberett tal. Brudparet hade kommit överens om att ”winga” talet till varandra. Trodde Elhiin ja. Simons ord rörde oss alla till tårar och öppnade fint middagen till att tillåta alla känslor att röra sig fritt bland bröllopsgästerna. Om nu någon mot förmodan hade kunnat hålla tårarna inne efter vigseln.

Dagen till ära så befann sig en kär familj i köket och stod för alla förberedelser, nämligen toastmadame Matildas familj. Hennes pappa gjorde de urgodaste tunnbröna jag smakat på länge, och flera närvarande hade hjälpt till att skapa den härliga buffé som bjöds på. En riktig brakmåltid som fyllde magen med den glädje som brudparet fyllde våra andra sinnen.

Då brudparet bor i Uppsala, pluggat där och är verksamma i nations/klubb-livet så var det nära till hands att det skulle finnas snapsvisor! Ett eget häfte för de härliga låtarna, och till det kunde man dricka rabarbersnaps som yours truly hjälpte till att smaksätta kvällen innan.

När solen så gick ned, så sa vi våra hejdå innan de skulle in för efterrätten, dansen och hela härliga festen som fortsatte in på småtimmarna. Elhiin och Simon. En höjdpunkt och en rejäl ära att få bli vald som bröllopsfotograf åt er. Jämnställt partnerskap, omtänksamhet och den stora tryggheten i er själva och varandra som smittar av sig på alla ni möter. TACK!

DETALJER ATT NÄMNA KRING BRÖLLOPET

Venue: Villa Björkudden
Mat: Egen catering
Brudklänning: ASOS
Blommor: Köpta i styck och en vän arrangerade buketterna

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel