Hoppa till innehåll

Augusti i sin prakt

var den slående bakgrunden till Maja och Martins bröllop. Den med gröna träd som blandas med hösten paletter. Något som brudparet tänkte på i all annan planering, med mörkröda och pastelliga detaljer som gick som en röd tråd igenom bröllopet.

Men allt det får ni faktiskt titta på bilderna för att riktigt förstå hur fint allt hörde samman. När vi pratar om allt det måste vi dock börja från början.

bröllop 2019, solnedgångsbilder, bröllopsbilder i solnedgången, bröllop augusti, bröllopbromma, bromma, bröllopsfotograf 2021, avslappnat brudpar, kanaans trädgårds café

Maja och Martin. Hon från Umeå. Han från Skåne. Möttes i Schweiz av alla ställen! Tänk så fint livet kan vända va? Jag minns hur Martins mamma höll sitt tal och nämnde den första gången hon fick höra talas om att Martin träffat en tjej i Schweiz. Hur hon höll andan tills hon hörde att det faktiskt var en kvinna från Sverige! Mamma som jag är kan jag förstå första tanken om att behöva skaffa pendelkort till Schweiz. Sen kommer tanken att de ju faktiskt ändå kan välja att inte flytta hem igen. Efter flertalet år i mellaneuropa så landade paret i Sverige igen. De berikades med två barn och bestämde att nu skulle de visa upp sin kärlek för nära och kära. Vad säger ni, nu tar vi oss en redig titt va?! JA! Vi börjar vid vigseln, och tittar sen på vad som skedde 6h framåt. Let´s go!

Fast vem försöker jag lura, som om jag kan hålla mig från att berätta mer? Haha nej. 
Så. Vigseln skedde i Ängbykyrkan i Bromma, en kyrka som verkligen öppnade upp sig för oss mot hur den ser ut utvändigt. Maja och Martins dotter, samt guddotter, höll sig på sin plats uppe vid altaret och det var en riktig fröjd att se deras nyfikna blickar på hur allt fortlöpte. Något som märktes tidigt, var hur mycket kärlek som flödade bland alla samlade. Det var fniss, det var tårar, det var kramar och händer som höll om varandra. En väldigt varm och intim vigsel, som mynnade ut i ett otroligt gemytligt mingel utanför kyrkan. Det talades en härligt blandning av svenska och engelska, det skrattades och peppades. Solen värmde och tillslut kom brudparet ut för att mötas av ett regn faktiskt, ett regn av ris!

 

Du förstod verkligen oss och vår vision. Supertrevligt, avslappnat och allt kändes så självklart och enkelt. Du fångade känslan, ögonblicken, detaljerna och helheten. Vi kan verkligen återuppleva bröllopsdagen med hjälp av dina bilder.
Maja + Martin

När jag föreställde mig Maja och Martins bröllopsdag och vad jag skulle beskåda, efter att ha pratat med dem, mailat med dem samt kollat vädret, så poppade meningen ”södra europa möter vintage med en avslappnad känsla”. Vilket i alla fall jag upplever stämde bra fint med hur allt fortlöpte. För vad händer sen om inte att brudparet kliver in i en FOLKBUSS(!) som ska transportera dem de ca 2 km till festlokalen.  Där sedan två glas med Crémant från Alsace väntade på dem att kunna skåla in sitt äktenskap med innan vi fortsatte till skogen bakom Trädgårdscaféet för lite porträtt i väntan på gästernas ankomst.

När jag föreställde mig Maja och Martins bröllopsdag och vad jag skulle beskåda, efter att ha pratat med dem, mailat med dem samt kollat vädret, så poppade meningen ”södra europa möter vintage med en avslappnad känsla”. Vilket i alla fall jag upplever stämde bra fint med hur allt fortlöpte. För vad händer sen om inte att brudparet kliver in i en FOLKBUSS(!) som ska transportera dem de ca 2 km till festlokalen.  Där sedan två glas med Crémant från Alsace väntade på dem att kunna skåla in sitt äktenskap med, innan vi fortsatte in i skogen bakom Trädgårdscaféet för att ta några porträtt i väntan på gästernas ankomst.

JORDNÄRA BRUPAR MÖTER GLAD FOTOGRAF

Innan bröllopet så hade vi, alltså jag och brudparet, ”bara” mötts över FaceTime. Dessutom i två omgångar då mina barn hade en period av att inte acceptera läggningarna. (hur kan man ens längta ifrån den här perioden när jag samtidigt vill förlänga den? så konstigt) Men det var verkligen ett kärt återseende när jag väl såg dem, och få se dem stråla. Det värme mig gott att de litade så på mig, för oj vad stunden vid porträtten är inte helt men stor del avgörande för om paret är bekväma med och litar på mig. Här hjälpte det också att Maja och Martin i all kommunikation varit så tydliga med vad deras ml, drömmar och vision är. Avslappnat bröllop, med detaljer och helheten och framför allt att kärleken ska få lysa igenom. Behöver jag ens säga att jag redan på första mailet kände att vi var en perfect match?! Aah. Nu fortsätter vi frossa i bilder tycker ja!

BRÖLLOPSFOTOGRAF BROMMA // KANAANS TRÄDGÅRDSCAFÉ

Tänk er sensommar värmen som augusti erbjuder, peppen som bröllop för med sig och sen lägger du på flödandet av champagne, synen av en glittrande mälaren och gemytligt mingel. Jag trivdes som fisken i vattnet och full ut njöt av att få se gästerna piffade, alla detaljer som brudparet mailat om komma till liv och allt med en fortsatt förväntan på vad som ännu inte skett. Som att bruden bara inom några timmar ska kliva ned i mälaren med sin klänning! Aah!

Så slog klockan äntligen ”solnedgång” och jag fick smita ut från middagen med brudparet. Bruden berättade att hennes tärna, tillika syster, hade kilat ut några minuter innan för att kolla läget och bära med sig ombytet. Jag kan nästan lova att det gick att ta på min förväntan och peppighet, att det borde ha lyst upp om mig som om jag vore en lysmask. För hur härligt är det inte att få genomföra något för brudparet, som har legat som en längtan i flera veckor? HUR HÄRLIGT SOM HELST! Att dessutom vädret var så perfekt det bara kan bli gjorde verkligen inte saken sämre. 

Det var verkligen sååååå svårt att slita sig. Lite hjälpte det att jag hade sonen utanför med barnvakten, och ett sms som berättade att han var allt annat än nöjd. Men inne på Kanaans, där var det världens stämning. 

Hur avrundar man då ett sådant här långt inlägg? Det finns inte riktigt ord över hur glad jag är över att Maja och Martin hittade till mig, och att kemin fanns där utan tvekan och det gjorde att dessa sex timmar flög förbi, samt att det är ett bröllop jag sent kommer glömma. Tydlig kommunikation, ärlighet och öppenheten kring att vi är människor är några bitar som verkligen befästes med detta bröllop- så. TACK MAJA OCH MARTIN! Gulklimpar är ni!

bröllop 2019, solnedgångsbilder, bröllopsbilder i solnedgången, bröllop augusti, bröllopbromma, bromma, bröllopsfotograf 2021, avslappnat brudpar, kanaans trädgårds café

Några leverantörer som brudparet använde sig av till bröllopet i Bromma

Lokal: Kanaans Trädgårdscafé
Bröllopsklänning 1: Lilly Bridal
Bröllopsklänning 2: Ida Sjöstedt
Florist: Studio Flora i Bromma