Hoppa till innehåll

Närhet, kontakt och känslor

Det är tre ord som jag personligen tillskriver första tiden som förälder, och vad jag drömmer om att kunna förmedla, ja helt enkelt återberätta genom kameralinsen och mitt sätt att se. Det var under min första föräldraledighet som jag vågade börja planera och öva för att starta eget företag med fotografering, och det var under min andra föräldraledighet som det landade hos mig att det inte bara är bröllop som mitt hjärta klappar för. I grunden är det kontakten oss människor emellan, relationerna, som jag alltid går tillbaka till och det som är kryddan bakom alla mina favoritbilder samt att jag ens är här.

SÅ. Jag satsade. Frågade i två omgångar  på sociala medier efter mammor som ville ställa upp på lite portfoliobilder. Tro att jag fick fina napp! Planeringen startade.

En tisdag i slutet på augusti så mötte jag upp Ida och Emma strax utanför Enköping. Följt av en annan tisdag i september så mötte jag upp Maria och Maria. Vad säger ni, vill ni se hur två, well egentligen fyra, korta fotograferingar med mig kan se ut?

När jag peppade för den här fotograferingen så kunde jag inte ha drömt om ett bättre väder, eller att få med mig två så fina människor. Ida och Emma visade fullt förtroende för mig, när jag helt överpeppad ville känna in dem men även fånga ögonblick i vad jag önskar förmedla. För lite så jobbar jag gällande porträttfotograferingar. Eller inte lite, ganska väldigt uteslutande. En bit är att jag har en idé om vad som kan funka, ett mål. Sen en stor del att ta det som det kommer, känna in hur personen eller personerna framför kameran mår och hur ljuset förändras. 

Just den här tisdagen i Augusti, med Ida som jag träffat på ett bröllop 2018 (ni vet den på golfbanan) och Emma vars syster tipsade henne om min efterfrågan av mammor och barn, var helt sagolik. Tiden var för liten, på praktiskt taget ingen tid alls hade jag allt material jag ville ha och mer därtill. Och det landade hos mig att detta, detta ska jag göra varje år. Avsätta en morgon i slutet av augusti till att fotografera mammor och deras barn på en strand. Så watch out! För detta måste jag göra fler gånger.

När jag peppade för den här fotograferingen så kunde jag inte ha drömt om ett bättre väder, eller att få med mig två så fina människor. Ida och Emma visade fullt förtroende för mig, när jag helt överpeppad ville känna in dem men även fånga ögonblick i vad jag önskar förmedla. För lite så jobbar jag gällande porträttfotograferingar. Eller inte lite, ganska väldigt uteslutande. En bit är att jag har en idé om vad som kan funka, ett mål. Sen en stor del att ta det som det kommer, känna in hur personen eller personerna framför kameran mår och hur ljuset förändras. 

Just den här tisdagen i Augusti, med Ida som jag träffat på ett bröllop 2018 (ni vet den på golfbanan) och Emma vars syster tipsade henne om min efterfrågan av mammor och barn, var helt sagolik. Tiden var för liten, på praktiskt taget ingen tid alls hade jag allt material jag ville ha och mer därtill. Och det landade hos mig att detta, detta ska jag göra varje år. Avsätta en morgon i slutet av augusti till att fotografera mammor och deras barn på en strand. Så watch out! För detta måste jag göra fler gånger.

Men, det var inte slut där. Som jag misstänkte fick jag mersmak och var så glad över att ha en fotografering i september planerad. Dock blev det så många som bokade av att jag fick tänka om inte bara en eller två gånger, och sen löste det så perfekt. Maria hörde av sig och undrade om en av hennes vänner fick följa med, lycklig som aldrig förr svarade jag ”ja självklart” och var superspänd på vem mer jag skulle få möta.

Sagt och gjort, så kom tisdagen och vädret var återigen helt sagolikt. Solen sken med milt väder och peppen gurglade i magen. Jag mötte upp Maria och hann lagom ta bilder på henne och hennes skatt innan andra Maria dök upp, som den strukturälskare jag är kunde det ju inte bli mer smidigt. Det hela fortlöpte i kanske 40 minuter och ja vet ni vad, så HÄRLIGA brudar. Ni vet när man ska säga hejdå men inte riktigt vill? Precis så var det här. Men nu tar vi bilderna!

Vad finns egentligen kvar att säga? Det här är lite av resultatet från två stycken fotograferingar där jag ville ha bilder att visa er möjligheter. Visa er hur det kan se ut när det är ordentliga bilder på dig och ditt barn, på er relation. På DIG som förälder, inte en selfie eller dåligt belyst bild hemma utan en ordentligt bild som visar hur du ser ut i denna tid i livet. 

Tack så mycket Ida, Emma, Maria och Maria. Det var en otroligt trevlig upplevelse att ha er framför kameran! 

"Jag är nöjd med allt! Supertrevlig fotograf som får en att känna sig bekväm framför kameran! Att bilderna sen är helt magiska är ju inte fy skam det heller."
porträttfotograf, fotograf enköping, rebecka thorell photo, motherhood, mamma och barn fotografering
Maria
Mamma