BRÖLLOP I TROLLHÄTTAN

Året var 2015, Viktoria och Tobias fann varandra och sen var ingenting sig likt. Den som har haft äran att träffa detta par har också fått höra dels ett härligt skifte i dialekt då bruden kommer från Ystad och brudgummen är en gedigen Trollhättanbo, men framförallt fått uppleva deras dynamik som par. För lika mycket som de hyser ömhet förvarandra så är de som dag och natt gällande uppvisandet av känslor. Men mer om det längre ned… hehe. 

4 juli kommer föralltid vara ett datum som är förknippad med så mycket värme, skratt och omtanke. Det var en oerhörd ära att få se två familjer som verkligen kändes som en från första stund jag fick se dem tillsammans. Men låt oss börja allra från början. 

Här kommer ni få se MASSA bilder från hela dagen när Viktoria och Tobias gifte sig, på kramar och icke kramar, tårar, skratt och en av mina favoritplatser i Trollhättan (Oliden och Kärlekensstig alltså!!).

Vill du få en extra stämning i allt? Eh ja såklart du vill. Klicka då på länken här ovan så kommer du till min kärlekslista. Men nu, låt oss frossa i denna bröllopsdag –  och vi startar med frukosten!

Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer

Den här möjligheten att få vara med från frukosten och ända in i kaklet är något av det häftigaste jag vet, just att riktigt komma nära och inte bara brudparet utan alla närvarande. Sen att få möjligheten att komma hem till brudparet, det ger en yttre dimension av att lära känna och kunna spegla vilka de är.

Regnet låg i luften och vi uppdaterade SMHI och YR flitigt under morgonen haha, men vet ni. Personligen så älskar jag det mulna vädret och det härliga ljus som kommer med det. För titta bara på alla bilder, de är så mjuka. 

Höjden av ära också. När bruden kommer fram och viskar ”jag har tänkt ge dem en present, när tror du det passar bäst?”. Gah så fint att få vara ett bollplank under en sådan här dag! 

För ja hörrni, tiden sprang iväg medan det småpratades och fixades – och drack mimosas. 

bröllopsfotograf trollhättan, bröllop trollhättan, bröllop västergötland, bröllop uddevalla, trollhättan kyrka

Helt plötsligt så var det dags att besöka herrarna på andra sidan stan! Woo! 

Där var det känslorna utanpå skjortärmarna och ett härligt nervöst gäng som väntade på mig. Det busades om att ringen och skålades friskt för tänkt – det var dags för Tobias att gifta sig med sin Viktoria! 

Jag blev så rörd av att se vänskapen som utspelades och att släktingarna redan var blandade hos Tobias föräldrar, hur bägge av brudparets mammor möttes med ögon rörda till tårar. 

Så dyker jag sen upp hos bruden igen, och där är det absolut en rörd stämning – men desto mer kärleksfull av pepp och långvarig vänskap där högt och lågt ALLTID diskuteras oavsett omständighet. Tusan vad jag blir lycklig bara av att minnas tillbaka till denna dag. 

heldags innebär ca 14h av dokumentation från bröllopsdagen

När kläder är på, frisyrerna dubbelkollade och en fjärde check på att ringarna är med så var det dags att bege sig till Oliden – där Tobias stod och väntade. 

Nej men nu hörrni. Det är nu det blir tårar på riktigt, för kolla in Tobias reaktion när han får höra och se Viktoria.

Jag har faktiskt inte hittils stött på en brudgum som blive såhär rörd, det påverkade oss alla och släppte på spänningen totalt och skapade världens kramkalas. Gobitar hela gänget och en så härlig mix av Ystad, barndom, Trollhättan, vänner och familj. Återkommer verkligen ständigt till just värmen och den underbara mixen som det bjöds på hela helgen gällande sällskap. Men att oavsett vem jag pratade med, så var det kärlek som allt kom ur och omsorgen över Viktoria och Tobias. 

bröllopsfotograf trollhättan, bröllop trollhättan, bröllop västergötland, bröllop uddevalla, trollhättan kyrka
bröllopsfotograf trollhättan, bröllop trollhättan, bröllop västergötland, bröllop uddevalla, trollhättan kyrka

Mjuka Tobias och sakliga Viktoria, bägge så rätt fram i vad de tycker men så nära till skratt, till busigheter och SÅ fulla av liv. Vilket inte är en ordlek på att deras ljuvliga dotter heter just Liv, utan helt ärligt att brudparet tillsammans utstrålar sådant liv och kompletterar varandra så otroligt bra i att vara djupa på olika plan.

Efter jag fått rå om dem själv en stund, fått se dem titta på varandra med ömhet och ta in att det strax är vigsel, så återvände vi till gänget. Tro att vi alla skrek när vi såg att den berömda sälen tagit sig ända hit till vattenkraftverket genom alla slussar! Helt sinnes!! Ser ni sälen på bilden nedan? Vi fick sen slita oss för att ta oss till kyrkan. Det är ju äntligeeeen dags för vigsel!! Hurra!

Givet att bröllopet sker 2020, så var brudparet snabba att anpassa sig till att kunna genomföra vigseln och sitt bröllop med de restriktioner som fanns då. Det ordnades med livesändning av vigseln, en videograf närvarade och den fysiska gästlistan blev färre. Men vill ni höra något magiskt? Att gästlistan på närvarande människor blev färre, tog inte udden av kärleken mellan brudparet. Alls. Vilket allt handlar om en dag som denna. Ett kärlekspar som väljer att ingå äktenskap och utbyta ringar som en symbol för att evigt försöka göra det bästa, se det bästa även i stunder som inte är det. Nä nu blir jag rörd igen. 

Trollhättan kyrka tog mig med storm! Jag menar, har ni sett arktiekturen?! Nu fick jag höra att kyrkan ska restaureras, ser så fram emot att komma tillbaka en dag för att se den i sin glans igen. Men röda bänkar mot gröna snickerier och FÖNTSTREN. Gaah! Mäktig kyrka. Mäktigt vacker vigsel. Mäktig port in i kyrkan. Tänk att jag ändå varit i Trollhättan minst en gång om året i nio år, men iår var första gången jag var inne i kyrkan. Tacksam för Viktoria och Tobias som fick mig att komma till skott med det. Nog om mig igen, för nu hörrni. Nu är det jubel och klang för brudparet ska grattas, det ska minglas och sen är det bröllopdsfest!

När vi hade bröllopsmötet förra sommaren så avslöjade brudparet att de ville ha grönska som en röd tråd, glädje och framförallt att de önskade ha en rolig och avslappnad bröllopsdag. Där deras gäster skulle trivaas och OJ vad vi hoppades på golden hour. 

Med vädret så var det just golden hour som rök, men det bjöds på en överraskning istället under kvällen. Någon som kan gissa vad?

Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer

Strax över en kilometer från kyrkan ligger Scandic SWANIA, Trollhättans (mig vetandes) största hotell och det ligger så vackert precis breve kanalen. Ni kanske minns bilden från förberedelserna där vi kunde spana på kyrkan från deras svit. En helt perfekt plats för ett bröllop om man vill ha utrymme och ha både grymt god mat och service. Mhhm! 

Toastparet hade ordnat en kul lek för att inleda kvällen, en där alla blivit indelade i olika lag – för att se skapa ett roligt kort som de skulle lägga ut på sociala medier. Senare under kvällen skull ett vinnande lag koras. Grupperna gick iväg för att spåna och några (brrudparet) kirrade sin bild direkt. Familjebilder, bilder med kompisarna och bus. Det snacksades chips för fulla muggar och alla peppade för att kunna kila in och hugga in på middagen. 

Högt och lågt. SKRATT. Spring i benen. Flödande vin och alltså. Nej vet inte vars jag ska börja med att beskriva hur sinnes så god maten var, uppläggningen för alla gäster oavsett preferens i mat – utsökt planerat med viner till. Kan vara så att jag njöt extra av att faktiskt äntligen kunna njuta av vin till maten på ett bröllop pga ej gravid och att jag ej skulle köra bil några timmar senare. 

Toastparet levererade lekar, gäster höll tal som fick ögonen att vattnas och magarna att bullra av skratt. Vi skålade för brudparet och en välsignad framtid. Tiden flög fram och kvällen hade nått till den fina stunden av första dansen. Om du som läser nu inte har lyssnat på kärlekslistan, så kan du väl ändå komma ihåg att lyssna på Linnea Henriksson – Ingen annan. Magi helt enkelt – så nu har du sparat den va? Tack. Nu, dans, kyssar, sötsaker och FEST.

Överraskningen då kanske ni undrar? Jomen den bjöd brudgummen på! HAN RAPPA en låt om dem, deras kärlek och om Liv. En sån partyhöjare och perfekt övergång till att starta dansgolvet! För nu snart skulle ju också vinnaren koras i foto-tävlingen. Men jag personligen var sjukt pepp på att studsa runt gästerna när de släppte loss till Las Ketchup. hehe. En fördel med att ha en mindre skara närvarande är att ni verkligen kommer få så många bilder på alla som närvarar. 

TACK VIKTORIA OCH TOBIAS!

Tusentack för en hejdundrande dag som bara flög förbi, med människor som bjöd in och visa på hur fint det är att två olika släkten får bli till en genom att ett par är kära. Hoppas du som tittat dig igenom detta bröllop också kunnat känna den värme och glädje som vi som var där fick uppleva. Samt att du kunnat se att en mulen sommardag är en minst lika vacker bröllopsdag som en solig, och kanske lite mer uppskattad av alla som bär kostym.

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel