Bröllop på landsbygden

Tänk er en sådan där perfekt dag i juni, veckan innan midsommar och allt pirr kring känslan av starten på sommarlovet infinner sig. Solen strålar och vinden smeker omkring som en utdragen kram. Precis så var känslan den 13 juni 2020 när det så var dags för Beatrice och Rasmus att gifta sig med varandra. 

Personligen har jag förmånen att hänga med Bea vid flera tillfällen, inte bara för att vi ingår i en liten mammagrupp som skapades 2016 när vi bägge och några andra, väntade våra första barn – utan Bea är en fotograf själv. Så det var en dubbel glädje för mig, och ära, att få förfrågan om att vara bröllopsfotograf. 

Så kom pandemin och deras tankar om att överraska vänner med att gifta sig på en födelsedagsfest blev utbytt till att de allra närmaste fick komma på ett bröllopskalas på en gård på landsbygden utanför Enköping. 

Med ett tema på att vara avslappnade, gå i blått och grönskande så fick jag möjligheten att fotografera porträtt, vigsel och middag innan jag senare avvek.

Med tonerna av brudparets ingångslåt, så tar vi och går raskt vidare till att titta på porträttbilderna innan vigseln. Boglösa strax söder om Enköping är för mig ett outforskat område, så att få tillgång till en ny skog och dess magiska platser… dröm!

Lägg sen till ett pirrigt brudpar som glöder av kärlek och den ofantliga tryggheten i varandra. Kan ju bara säga att tiden flög fram med dessa tu.

Medan vi var iväg så piffade brudgummens föräldrar till platsen för mottagningen, vilket var en lada. En av brudens vänner bor på en gård där de också har en verksamhet, och tursamt nog fanns det möjlighet att hålla bröllopet där. Inte bara ha mottagningen utan även få till en vigsel ut mot den natur som är dem så kär. 

En av grejerna med att deras bröllop skulle kunna genomföras var att de såg till att anpassa utifrån de restriktioner och rekommendationer som tillkommit. Såsom att ordna en tvätta-händerna-station både inne i ladan såväl som utanför ladan. Men också i hur de visade upp sig för de äldre innan vigseln och kunde fira sin dag med sina kära – på precis det sätt som känns rätt. För Beatrice och Rasmus var det helt rätt med miljön av öppna fält, vigsel under bar himmel när de så hade sin högtidliga stund för att hylla sin kärlek till varandra. Kärleken som deras nära känner för dem gick inte heller att ta miste på, genom  de tårar och skratt som delades dem emellan under förberedelserna, vigseln såväl som stunden efter. 

Tänk så mycket kärlek som får rymmas i våra liv och tänk hörrni, vad sommaren i juni är drömst ändå.

"Alltså din närvaro var helt underbar, vi som brudpar kände oss väldigt bekväma framför kameran och du lyssnade på våra önskemål och "styrde" oss rätt för att få till de bästa bilderna! Jag hörde även från våra gäster att du kändes som en i gänget! " //Beatrice

brudpar i skogen, bröllop 2020, bröllopsfotograf enköping, bröllop uppland
brudpar i skogen, bröllop 2020, bröllopsfotograf enköping, bröllop uppland

Ömheten i Beatrice och Rasmus relation var något jag fått se förut men som verkligen tog tag i mig  efter deras vigsel. Om hur självklara de var för varandra, och deras stora känslor för sina barn men ändå inte lät varandra glömma bort att genom allt – så är det dem. De två är en enhet som står stadig, orubblig och ovivelaktigt. Tryggt, stabilt och varmt.

brudpar i skogen, bröllop 2020, bröllopsfotograf enköping, bröllop uppland
Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer
brudpar i skogen, bröllop 2020, bröllopsfotograf enköping, bröllop uppland
brudpar i skogen, bröllop 2020, bröllopsfotograf enköping, bröllop uppland

Direkt efter vigseln så fick de utvalda vittnena signera vigselbeviset, och alla gäster kilade över fältet för att ta sig tillbaka till förfriskningarna. Brudparet hängde kvar med mig för några sista porträtt – ni vet de där ”NU HAR VI GJORT DET” bilderna. När känslorna stormar utan nervositet och bara med adrenalin och den fulla styrkan av kärleken för varandra. Så så fint när det bubblar över efter vigseln!

Brudskålen lockade och magen började kurra, kanske för att vi visste vilken måltid som väntade. För att göra dagen så smidig som möjligt, och få till de sista detaljerna i att skapa en avslappnad, festlig och bohemisk bröllopsdag – så hyrde brudparet in Helenas Foodtruck (Happy Foodtruck)! Där det serveras högklassig mat på ett smidigt vis. Köbildningen och hänget vid bilen kändes som tagen ur vilken festival som helst där alla är pepp, hittar sina gemensamma ämnen att diskutera i kön medan den sakta makar sig framåt. (Ps. Högrevsburgaren och blandningen av poratis och sötpotatis-strips är mmmmm!!)

Ni kanske förstår att jag hade svårt att resa mig upp och gå? Jag menar, vädret var det mest drömmiga som en kan önska sig när man planerar bröllop i juni. Allting flöt på och kändes så naturligt, ingen jäkt någonstans. Sen. Detta rara gäng, som utan ett andetag välkomnade mig i samtal om högt och lågt. 

Inte för att jag trodde annat med dessa människor med hur lätt jag haft att skapa en relation med Bea, den lika disney-tokiga bruden som en annan. Men även i hur de skapat sig ett hem i varandra och en trygghet som deras gemenskap kan finna sig i. 

Få hoppa in såhär, se olika generationer sluta samman för kärleken – sluta samman för att förenas till en enda stor familj. Inte bara i hjärta utan sådär på papper också. Mäktigt.

Tusen tack igen Bea och Rasmus för den här äran!! 

 

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2021.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel