Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer
västerås slott, bröllop, brudpar, familj bröllopsbild

Vigsel i Västerås Stadshus

Det sa verkligen bara klick i magen när Frida hörde av sig om att hon och Jimmy tänkt viga sig i Stadshuset och ville få ett par bilder som förevigade det. Hur hon skrev om deras liv ihop, hur de var dökära i varandra och den glädje de upplevde, äsch vem kan stå emot? Extra mycket fjärilar kom av att vi hördes bara fem och en halv vecka innan det var dags! Shit pommes vad peppen STEG över att få träffa ett par som Frida och Jimmy, som inte kände sig få tid att planera eller vänta på ett stort bröllop utan ”bara” vill bli gifta – och enligt mig så verkligen inte något bara någonstans. Utan kärleksfullt, busigt och med en sådan omtanke! Nyfikna? Jamen låt oss kika på hur det såg ut de där 90 minutrarna som jag gästade deras bröllopsdag den 1 augusti 2020 i Västerås Stadshus, och låt oss börja innan vigseln när vi tog familjeporträtt vid Västerås Slott.

Det tåls att tilläggas att det var SÅ SJUKT varmt den här dagen, knappt ett moln på himlen och vinden bara gästspelade medan vi skrattade tillsammans. För skrattade gjorde vi i massor, svårt att inte göra det när brudparet var sitt härliga jag – och hade ett par vänner med sig som hjälpte till med att ha koll på barnen. En sprudlande kemi mellan de alla som gjorde stunden så avslappnad och familjär. Brudparet hade ett önskemål – förutom att få en glad och avslappnad dag – och det var att deras bil skulle fångas på några bilder. Tro att jag släppte ut et ”oj oj oj” när den rullade upp mot slottet efter Frida och Jimmy fångats leende mot varandra och med sina busiga barn. Nej men smällde av över hur söta de var allihopa!

Visste ni att jag en gång åkt med i ett Damrally? Uppskattar allt en väl omhändertagen bil, även om jag är halvkass med min egen. Sen uppskattar jag så när människor gör skeenden i livet till sitt eget, sätter sin personliga prägel på det. Åker i sin pärla. Har en kort klänning som bröllopsklänning också, passade Frida så så bra! En kortare klänning gör ju också att skorna får ta mer plats, kika då närmare så kommer ni se att hon dagen i ära sportade två olika. Nu ska vi dock ta oss till Stadshuset för att se de nära och kära som dykt upp för att fira kärleken och det stundande äktenskapet mellan Frida och Jimmy! Hurra!

rebecka thorell photography
"En fotograf med ett så stort hjärta och kärlek till alla hon möter, ett skratt som kan stilla nervositeten hos den mest förstelnade individ. Med öga för det som händer och de små detaljer som man själv inte ens tänkt på. 100% fokus utan att på något sätt vara i vägen. Ett riktigt proffs helt enkelt."
bröllopsporträtt utanför västerås slott, augustibröllop, rebecka thorell photography
Frida + Jimmy
Augusti 2020

Som uppvuxen i Västerås så har jag varit inne i Stadshuset mer än jag kan räkna på mina fingrar, spatserat förbi för att ta mig till hamnen eller in mot stan. Pendlande från Enköping så har jag tagit vägen förbi för att komma till både Gymnasiet och jobbet. Men detta var första gången jag fick äran att se en vigsel i Röda Rummet – och som jag var lycklig! 

Lycklig var också släktingar och vänner, över att få mötas denna varma augustidag, piffade och festliga. Få hålla i barnbarn och stråla ikapp med brudparet. När vi alla minglade utanför Stadshuset så var vi inte ensamma heller, utan flera sällskap var även där. Det var nästan som att vara på en enda stor fest där kärlek fick avlösa kärlek och brudpar strålade mot varandra i förståelse över att ”äntligen är det vår tur!”. Och vet ni, nu är det dags att titta på Frida och Jimmys vigsel!

Var alla lyckliga innan så är det ingenting mot hur lyckan exploderade efter vigseln. Kramarna som blev av, och kramarna som hölls tillbaka. Skratten, pirret och trötta barn. 1 augusti 2020, verkligen en alldeles sagolik sommardag! Den lilla stund jag fick kika på brudparet på deras bröllopsdag så började vi med porträtt, peppade med vigsel och sen avslutades det med några ytterligare porträtt. För kom igen, grönskan i Vasaparken mot deras leenden? Svårslaget! Jimmys föräldrar hakade nu på och tog hand barnen, om så på sina axlar eller rullande i en vagn. Det märktes att det var en del nerver hos brudparet innan vigseln för om de var lekfulla innan så var det verkligen ingenting emot hur de bara körde efter! Ni får se 😉 

Waa!! GLÄDJEN DENNA DAG!

Som jag är glad att vi fann varandra Frida och Jimmy – och att ni önskade att gifta er. Stort, mäktigt och underbart! TACK!

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photography, copyright 2020-2024

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel