JULIBRÖLLOP I MORA

mora kyrka, bröllop mora, bröllopsfotograf mora, bröllopsfotograf dalarna,

Romantiskt, intimt och glädjefyllt bröllop

Den 18 juli 2020 var just det. En dal fylld av glädje och romantik i en stor miljö som ändå kändes intim. Just för att brudparet med alla omständigheter som fanns då enbart hade sina närmaste kära närvarande. Livsglada Viktoria och Victor, som träffades i Uppsala där bägge pluggade och som gifte sig hemma i Dalarna. 

Vigseln skulle komma att ske i Mora Kyrka som har en av de mäktigaste altartavlor jag sett hittils här i Sverige. Men innan vi kommer dit så hänger vi på Bärsgaard strax utanför Mora, i Vinäs, där deras lokaler är perfekta för de romantiskt, bohemiska och dalaidylliska festerna.

De hade dekorerat lokalen med vimplar och tyger som förde tankarna på midsommar och danser till långt inpå småtimmarna. En avskalad och kraftfull dekorering, och omsorgsfullt uttänkt med handsprit utspritt på borden.

BÄRSGAARD, VINÖS, MORA, BRÖLLOPSFEST MORA,

Den stora anledningen till att jag hängde här var för att Viktoria och Viktor bestämt sig för att ha en första titt på varandra innan vigseln. Följt av att ha en stund för dem själva där vi tog några porträtt i närheten. Kom följ med!

Och psst! Viktoria köpte sin klänning hos Bröllopsbruket – ett hett tips!

bröllopsbukett mora

Det var en sådan där dag, när man inte visste riktigt hur vädret skulle bete sig. Bara mulet? Regn? Strålande sol? Som alltid ändå med bröllop i juli så fanns den fuktiga värmen där, och alla väderomslagen haha. Men ändå en härlig dröm just för att få en ytterligare variation i bilderna. 

Brudparet hade valt att ha mig närvarande i 5h på sin bröllopsdag och disponerade min tid med första titt – porträtt – vigsel – gratulationer + formella porträtt – porträtt – brudskål.

Så låt oss kika på den strålande vigseln och all glädje efter!

riskastning brudpar, bröllop i kyrka, riskastning, gratulationer, bröllop 2020, bröllop 2022, bröllop mora

”stort tack för att du gjorde det möjligt för oss att vara avslappnade med dig – det är en konst! ”

Vilken lycka att få rå om dessa två helt på egen hand. Få se hur alla nerver som fanns innan vigseln blev helt bortblåsta och ersatta av 100% pirr och ren och skär lycka över varandra. Den kärleksbomben som kommer av en vigsel och få proklamera sin kärlek såhär, efter en tids planering och förväntan är något särskilt. 

Inför varje bröllop så ser jag den härliga utmaningen i att få trolla med tiden och få brudparen att få så olika scenerier som möjligt. För jösses som olika ljus kan förstärka vissa detaljer mer och förhöja känslan. Det var för mig givet att hänga i skogarna med Viktoria och Victor, som så naturligt pratat om och förmedlat sin gemensamma dragning till naturen och att vistas där. Lycklig över att de inte bangade snåriga stigar såväl som att kliva ut bland stockar och stenar. För titta bara! Så så fint!

Tidigare under dagen så hade jag skickat ett sms med en nål från apple maps – för här i slutet av porträttfotograferingen så väntade en bil på brudparet! Deras sjukt coola getaway car.  Nedcabbat är ändå en känsla i sig och sen ovanpå alla härliga känslor för att man fått gifta sig med sin bästa människa?! Äeeh för härligt! 

Gång på gång under tiden tillsammans, och i all dialog med Viktoria och Victor, så har jag blivit helt tagen av deras sätt att se på varandra. På den där pirriga känslan som en själv kan få av att se två personer som är helt i synk med någon annan. 

Innan brudpar nu körde iväg så sladdade jag iväg i min för att hinna till gästerna en stund innan. Där var stämningen på topp! Det spelades spel, togs kort till gästboken och det minglades friskt. Med viss skeptisk blick upp mot himlen men ack med sådan värme och lycka. Tänk! Det blev ett bröllop för de kära två, att ingenting kom i vägen för deras kärlek. När brudparet så kom in med bilen så möttes de med hurra-rop och tjut! Samt fick varsitt glas i handen. SKÅL!

Skål och grattis!! Tänk att ett år redan gått när jag sitter och skriver detta? Minns det ändå så tydligt. Hur skratten ekade på innergården, hur busigt det var att tjuva iväg tärnorna och marskalkerna på gruppbilder. På hur jag hade kunnat hänga kvar hur länge som helst för att alla var så hjärtliga, spelade men sådan hängivenhet och smusslade lika duktigt med att få ihop svaren till tipsrundan haha. Åh vilken dag! Hurra för er Berglings! Ni är för fina!

TACK FÖR ÄRAN!

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2021.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel