Vad saru saru?

Här har jag samlat några av de vanligaste frågorna som dimper ned i denna bröllopsfotografs mailkorg.

Hur många bröllop fotar du per år?
Jag tar åt mig ca 10 bröllop per högsäsong (april-september) i nuläget, men välkomnar självklart bröllop även under lågsäsongen. 

Har du en studio för gravidfotografering?
Nej. All fotografering sker utomhus. Eller ja, på plats/on location, det vill säga att det går ju absolut att fotograferas inomhus, men då hemma hos er. Det är en fördel med bra ljusinsläpp från fönsterna, men vet du vi löser det annars ändå. 

Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer

Behandlar du bilderna efteråt?
Ja, det gör jag. Jag använder mig av Adobe Lightroom och ibland Adobe Photoshop i min bearbetning av bilderna. Det handlar inte om retouch, utan det handlar om att dra fram färgnyanserna och ljustonen som bildar mitt egna bildspråk vilket är det som ni fastnat för när ni valt mig. Men även en möjlighet att få fram bilderna så som vi upplever dagen. Människans ögon är far out mycket bättre rustade att ta in verkligheten än vad de råa filerna i kameran kan påvisa. Detta är också en anledning att leveransen kan ta sin tid. För jag går bokstavligen igenom varenda bild.

Måste våra bilder synas i sociala medier och på hemsidan?
Till stor del, ja. Jag tar absolut hänsyn till särskilda skäl, såsom skyddat identitet eller upplevelse av för intima bilder, men i övriga skäl så är bilderna jag tar en produkt som bidrar till att jag får nya bokningar. Utan nya bilder att visa upp, visa på min utveckling och vilka uppdrag jag tar mig an så blir det omöjligt för mig att få fortsätta agera inom denna bransch. Det är med andra ord min bästa marknadsföring, att få visa vilka härliga människor som valt att investera i mitt engagemang och min blick på världen. Med allt detta sagt. Jag förstår verkligen att det känns privat. Det är ju ert unika, ert egna bröllop och er egna graviditet. Jag själv har gift mig, varit gravid två gånger och kan sätta mig in i den känslan. Exakt alla bilder från er dag, som blir levererade till er, kommer inte heller nå ändå ut i sociala medier. Inte alla, men en del.

Vad är det vi betalar för när vi bokar dig?
Ni betalar för bevarandet av minnen, ni betalar för all service. Det är även att ni betalar för garantin för att jag kan ha rätt utrustning till förfogande under er dag. Jag kommer finnas där på mailen, som ett stöd innan, under och efter fotograferingen. Det är min hela tid, mitt engagemang, erfarenhet och allt som sker från första kontakt tills leveransen av alla bilder kommer. Medan ni njuter av tiden ensamma efter att jag åkt hem så spenderar jag mängder med tid på att redigera och leverera bilder till er utifrån mitt bildspråk. 

Hur vet vi att du är rätt fotograf för oss?
Har du fastnat för någon av mina bilder? Har du förtroende för mig dels kanske för mitt bemötande mot dig, eller för hur du upplever att jag fångar människor och stunder i bild?

Det är helt enkelt en härlig känsla i magen, likt fjärilar typ. Det finns en bildstil för alla, en fotograf för alla och en kund för alla.
Jag tror till 100% att jag är fotografen för dig, och du är kunden för mig om du är bekväm med att öppna upp dig som person, är ärlig med dina åsikter och bara genuint go männska. Det bästa sättet att ta reda på om jag är rätt fotograf för dig, för er, är att slänga iväg ett hej och ställa de frågor som ni kan tänkas ha. Jag lovar att jag inte bits (rent omöjligt från skärm till skärm).

bröllop 2019, solnedgångsbilder, bröllopsbilder i solnedgången, bröllop augusti, bröllopbromma, bromma, bröllopsfotograf 2021, avslappnat brudpar, kanaans trädgårds café
Villa Björkudden Bröllop Tynningö Bröllopsfotograf Stockholm Thorell

Rebecka Thorell Photo, copyright 2023

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel