BOHEMISKT DALABRÖLLOP

Dalabröllop utan dess like. Saga och Victor hade planerat sin bröllopsdag i närmare 18 månader, och nu äntligen den 6 juli 2019 var det dags. I en vecka hade vi mailat lite om vädret, om paraplyer och bland det första brudgummen säger till mig när vi ses är hur lättade de är att vädret är så pass varmt ändå. För mig var det redan en riktig dröm, det var ovädersmoln som hägrade och solen sken igenom i tid och otid. Min gula regnjacka var med på ett hörn och efter lite kontakt med Toastmastern Johanna så var det showtime. Nere på Zorn Gammelgården, så stod brudgummen med blicken ut mot Siljan helt omgiven av äldre byggnader och väntade på sin blivande brud. Smset kom. ”Nu släpper vi Saga!”.

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Vännerna som agerade brudfölje var i närheten och kunde knappt bärga sig över att få titta på dagens brud och brudgum. Pirret och glädjen var överväldigande och alldeles sockerdrickshärligt!

Det blev klassiska bilder på alla, enskilt som tillsammans och som fotograf kände jag mig oerhört uppskattad. Även när jag sitter i tokiga ställningar och babblar på like there is no tomorrow. Hehe. Har jag nämnt att ni i mig får en pratkvarn, med olika ljudeffekter och att jag INTE KAN låta bli att fysiskt vrida er åt det håll så ljuset faller ok? Nä men då säger jag det nu.

Zorn Gammelgården är en underbart plats om ni som jag gillar att grotta i historia, i Sveriges dåtid och hur livet kunde ha sett ut. En fantastisk inramning för porträtt, men även en rolig utflykt för alla åldrar. Som synes. Kom bara ihåg att fråga i förtid om ni vill ta kort där, då det är inträde och guidade turer.

 

Klockan tickar på hur nervös eller peppig man än är, helt plötsligt var det dags för mig att sno med mig brudparet i min bil för att få en stund ensam med dem. En klar fördel med att ha bröllop i Dalarna, och Mora, är närheten till skogen. Tallarna radar upp sig och mallar sig. Vädret fortsatte att visa vem som bestämmer, vilket gjorde att det kom några droppar varje kvart och jag sprang omkring i en regnjacka med svetten rinnande om mig. Men brudparet. Åh Saga och Victor. Vilka stjärnor och vilken energi de spred med sig bara genom att vara.

Här kan vi verkligen snacka om att jag kände mig som tredje hjulet haha, men som alltid i en positiv bemärkelse.

Vår lilla stund tillsammans led mot sitt slut och jag fick sätta tänderna i gästerna, som väntade vid festlokalen. Bärsgard ligger strax utanför Mora i Vinäs och wow vilken miljö! Gästerna hade bord mingla vid samt nära till både toalett och kök. Det bjöds på hemmagjorda kanelbullar och rabarbersaft av bruden her self! Jag kan intyga att det var rejält med smarrigt.

När jag hade bröllopsmötet med Victor och Saga så kom det fram att Saga är väldigt intresserad av mat och allt vad det innebär, vilket då inte gjorde mig förvånad att hon tagit sig tiden att göra detta. Något så fint och ett enkelt sätt att göra bröllopet personligt.

Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer

Feelingen kommer här, för visst gör det skillnad att få höra ingångslåten samtidigt som ni kollar in bilderna? Det gör skillnad för mig åtmindstone så varsågod.

Här började jag smälla av på riktigt. Jag är i dalarna. Det är bröllop utomhus bland röda knutar OCH det är spelmän i dräkter! Ryser bara jag skriver det och är fortfarande så så SÅ tacksam över att ha fått möjligheten att uppleva och dokumentera detta bröllop, denna vigsel, denna kärlek.

Plan A var att gå ned mot mashavet, med Siljan som bakgrund. Men då det hotades av regn så köres plan B i verket, och se. Se så vackert det blev, men huset som bakgrund och allt det gröna. Gästerna uppradade och brudparet fnittriga. Det var en av de mest avslappnade vigslar jag upplevt, och definitivt den mest originella hittills. Önskar att ni alla kan få uppleva något så magiskt, vackert och kärleksfullt som detta.

(Sen kan jag vara partisk då vi också hade stråkinstrument till vår vigsel hehe)

Brudparet hade bokat mig för 6h, så nu efter vigseln och minglet var vi lagomt halvvägs in i min närvaro. Äntligen fick jag kika på dukningen, det hade lovats en känsla av midsommar och jag blev då rakt inte vilseledd i de tankarna som dykt upp. Här hade de bjudit in till ett bohemiskt dalabröllop utav rang. Det är hemlagat, det är avslappnat, det är kärlek och genomtänkta detaljer i allt. Grönska, gemytlighet och många kramar.

Även nu fick jag smita iväg med brudparet, först med deras föräldrar och syskon, för högtidsporträtt. Sen detaljer och en hel del hångel. Shit så nice!

Medan så gjorde gästerna det de gör bäst på bröllop, minglade runt och spred pepp! Skratten kom från höger och vänster, solen började bränna på och det blev dags för brudskål. Högtid som det är med bröllop hade Olof, en av marskalkerna med sig en liten kanon! Betoning på liten men smällen var ändå rejäl och fyllde på stämningen bland alla närvarande till nya skyar av glädje och bus.

Toastmastern Johanna guidade gästerna exemplariskt med sina hjälpmedel och klara stämma (vilket ni kan läsa om här) när det var dags för nya moment, och så strax efter brudskålen fick vi alla komma in för starten av festen. En makalös toast skagen serverades (och jag fick extra mycket citron av kockarna på min tallrik, alltså kärleken jag kände då haha) och talen började avlösa varandra. Kan ni se vad som står på banderollen över brudparet?

"same willy forever"

Bilderna talar så mycket bättre än vad mina ord någonsin kan göra, men bara wow. Wow vilket bröllop och WOW vilka människor! Det var tydligt hur ofantligt härliga dessa två är. En varm, driven och tålamodig storebror som har mött den livliga, ömsinta och pyssliga lillasystern. TACK SAGA OCH VICTOR för att ni valde mig till er bröllopsfotograf, och tack du för att du tog dig ända hit. Det är en fröjd att kunna visa upp helheten från de bröllop jag får äran att närvara på, och detta. Detta är en fjäder i hatten som jag lagt nära hjärtat.

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel