REBECKA THORELL PHOTOS BRÖLLOP 2019

Hur väljer man ens sina favoriter? Ja alltså. För mig så handlar det mycket om favoriter just nu, om jag lärt mig något så ändras det något, aldrig helt, efter varje gång jag går igenom ett bröllop eller när jag gått igenom en ny säsong. Men generellt, så fastnar jag faktiskt alltid för porträtt på brudparen som också visar upp naturen, bilder där känslorna syns tydligt(oftare tårar än skratt) och de bilder som jag troligen har en egen relation till för att jag vet något bakom bilden som ni eventuellt inte vet. Brudparen brukar gilla de där sista bilderna också, och vet du. Det är precis sådana bilder som blir det unika just för er, och en stark anledning till att jag vill lära känna brudparen innan deras bröllopsdag.

Det har varit bröllop i lador, borgerliga vigslar ut mot Mälaren, borgerligt på en gräsmatta vid festlokalen, kyrkligt med intima fester och solnedgångar vid vattnet. Bröllopsparen har tagit mig till Eskilstuna, Bromma, Mora, Västerås och Enköping/Örsundsbro. Jag som älskar att resa inom Sverige jublar av lycka av att få åka till andra orter, och jag som mamma blir än glad att få möjligheten att fotografera bröllop på hemorten. Det är verkligen en sådan lyx att få möjligheten till båda delarna.

Nog pratat, här kommer bilderna!
Bröllop för bröllop också för den ljuva strukturens skull!

TRYGGHET // GENUINT //GLÄDJEFULLT

Du läste precis de tre ord som jag känner återkommer efter varje bröllops jag fått äran att vara bröllopsfotografen på. Det faktum att jag, hur stolt jag än är över mitt arbete och slutprodukten, ser mig själv som ett hjälpmedel. Inte stjärnan i det hela. Utan stjärnorna är mina kunder, alla de brudpar som litar på mig i att dokumentera en dag ur deras liv. Den dag där deras familjer och vänner möts för att fira kärleken och hoppet för framtiden. Jag är där för deras skull, inte tvärtom, och det är hela skillnaden. Skillnaden till varför det inte spelar någon roll om vart bröllopet håller hus, för oavsett alla fina detaljer, vilka kläder eller gäster som är där så är det tryggheten i brudparets relation, de genuina känslorna från alla närvarande och det glädjefulla i att få frossa i kärleken så filterfritt som får mig att vara så adrenalinhög efter varje bröllop och vilja fortsätta med detta än fler år. Vad vore vi människor utan den gemenskap vi har omkring oss? 

Tack för att du tagit dig tiden,

att gå igenom dessa bilder. Det var verkligen inte lätt ändå att välja ut några enstaka. Men dessa sticker då ut på ett eller annat sätt, och har en särskild plats i mitt hjärta. Det är inte utan intet som jag funderar på vilka som blivit brudparens egna favoriter, eller vilka du som läser detta känner en dragning till. Men så är jag konstant nyfiken också, har hittills inte haft möjlighet att stänga av den men är kanske en del av min charm. 

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel