Skärgårdsbröllop i September

Jag menar – vad kan gå fel? Skärgården med sin magi, i slutet av september när sommaren släppt taget och hösten börjat visa sig men ännu inte tagit över hela spelplanen. Då bestämde Evelina och Anders sig för att gifta sig. 

Följ med längre ned i en bildkavalkad så kommer ni förstå vad jag menar. Detta brudpar kom med sådan energi från första stund! Gaah!

Huvudlogga fotograf Rebecka Thorell Photography bröllopsfotograf sverige företagsfotograf
bröllopsfotograf djurö, stockholmskärgård, stockholmsskärgård, fågelbro värdshus
Skärgårdsbröllop, Fågelbro värdshus, bröllop 2020
bröllopsfotograf djurö, stockholmskärgård, stockholmsskärgård, fågelbro värdshus
bröllopsfotograf djurö, brudpar i skärgården,
bröllopsfotograf djurö, stockholmskärgård, stockholmsskärgård, fågelbro värdshus, bröllopsporträtt, brudpar i skogen, höstbröllop

När jag anlände strax efter lunch så hade vädret lättat och brudparet svirat om, omgivningen kring hotellet där de bodde tog mig med storm och skänkte ett sådant lugnt. Vilket jag verkligen, verkligen önskade detta fina par. Som någon vecka efter nyår 2020 hörde av sig och vi började peppa för ett vårigt bröllop i spirande grönska — men som snabbt ställde om och beslutade om ett bröllop i september. För vad var den lilla extra väntan, och spirande grönska mot lummig grön mot höstens ljuvliga skimmer när det viktigaste var ATT de skulle gifta sig tillslut? Ellerhur. Minskad skara och än mer fingertoppskänsla kring hur det skulle gå att möta restriktioner och ändå inte få det att bli stelt. Om du vill följa detta brudpars recept så skulle jag säga åt er att kika vidare för att få se och vidare höra om tips – men framförallt SE att kärleken är det som vinner allt.

Låt oss börja med porträttfotograferingen med dessa ödmjuka och otroligt eleganta par.

Skrattet porlade och att de här två hörde ihop var det nog ingen som tvivlade på, om så idag som en annan dag med det skimmer som följde dem. Porträttfotograferingen började utanför Fågelbrohus för att sedan ta oss vidare mot Motorverkstan, och tro att smilbanden bredde ut sig än mer och jag inte kunde hålla inne lyckan att solen sprack igenom! Nej men snälla så välsignat väder. Så pass att ett bi letade sig mot Anders för värme som synes haha. Något så otroligt charmigt i brudparets planer, är att kyrkan de skulle gifta sig i alldeles strax, syntes från festlokalen. Vilket betydde att vi tog en kortare porträttfotografering för minsann så har Evelina och Anders nära vänner och familj som kommer i god tid och således kunde kika ned på oss. 

Sagt och gjort så lämnade jag brudparet på plats (för tror ni verkligen de enbart skulle åka bil på bröllopsdagen?) för att själv ta mig runt vattnet och upp till kyrkan för att kika på minglande gäster och få ta del av vigseln! Eller okej, jag kunde inte hålla mig så jag kikade in på dukningen och blev förbluffad av tanken på detaljer som knöt ihop helheten så gott! Drivved som får agera som bordsplacering gjorde pricken över iet. 

En spektakulär entré för brudparet! I en stilig farkost som matchade dem dagen i ära, och som exalterade gästerna än mer och fick dem att utbrista ”Såklart de tar sig en tur, vad annars”. 

Bilderna från vigseln vill brudparet visa för sina närmaste då det känns privat, och det har jag full förståelse för – men med ord får ni här ta del av hur det upplevdes.
Öppna kyrkportar så närmsta familj kunde vara inne och restriktioner hållas, och vänner placerade sig ute i värmande solen med vy inåt och högtalare för ljud. Psalmer som ljöd, tårar som föll, kärleks som sorlade och en kär vän som sjöng så allas hår reste sig och gjorde att känslorna svallade än mer över det faktum att Evelina och Anders fick säga sina JA till varandra för ett liv som äkta makar. Det är sannerligen en fröjd att få följa med såhär nära, få möjligheten att placera mig i höjd med prästen och se brudparets ansikten och alla känslor visa sig genom vigseln. Glädjen, saliga lyckan och fröjden att få stå där med sin allra käraste människa och bli ett. Mäktigt.

När kyrkklockorna ringt ut och gäster och jag sakterligen tog oss ut så kom jublet över solen, peppen över att få fylla händerna med ris att kasta på de lyckliga två!

För första gången, så kändes det. Det kändes i hjärtat att kramar uteblev, men än mer kändes det fint att alla respekterade brudparets önskan om att hålla restriktioner och ta hänsyn. Vad som då än mer fick ta plats –  var att orden hittade sin väg, att glädjen åt brudparet var större än allt annat och den otroliga tacksamheten att få vara där. Få vara där och se hur Anders kostym fick tydliga märken av allt ris haha, se brudparets otroligt humor kika igenom på deras hemsnickrade skylt med hållpunkter för dagen. ”FEST KL SENT” haha älskar! Sen vill jag ändå tydligt påpeka att vad vi inte kommer se här, är att brudparet innan bröllopet men även i alla olika sätt tydligt markerat att det blir ett annorlunda bröllop och med det ingen regelrätt fest. Nej faktiskt ingen fest alls om vi tänker att fest = dansgolv, utan istället blev deras bröllopsfest ett mingel med avstånd. Så det är inte en fest i den bemärkelsen som vi tidigare är vana vid, men nog kändes det festligt att få vara uppklädd och se Evelina och Anders stråla av sin lycka.

Skärgårdsbröllop Djurö Kyrka, bröllopsgäster, bröllopsmingel, bröllopsfotograf sverige,, september bröllop, rebecka thorell photography, jazzmusiker
Skärgårdsbröllop Djurö Kyrka, bröllopsgäster, bröllopsmingel, bröllopsfotograf sverige,, september bröllop, rebecka thorell photography. deicatobollar, delicato, punchrulle

Ett kort mingel precis utanför kyrkan mynnade ut till brudskålen tack vare toner från de musiker som placeras sig i kyrkbacken. Det gick även att beskåda den ”bröllopstårta” som brudparet valt till brudskålen. Smällde av! Ett brudpar helt i min smak och ett så sjukt smart val av fika till ett stående mingel där en vill kunna ta någon mumsbit eller två utan att konversationen påverkas. och så magisk plan, få knyta ihop dagen med att se kyrkan bakom sig och festlokalen framför sig under minglet, medan talen avlöste varandra och bubblet intogs friskt.

Inte bara brudpar i min smak utan gäster – jag älskar att smyga omkring och fånga detaljer under allt mingel och här blev jag inte heller besviken. Se läckra kuvertväskor, ballongärmar på klänningar, gäster som byter skor för att som höggravid klara att stå upp en längre tid efter att ha haft klackar i kyrkan, släktingar som skrattar åt kameran och vänner som stolt visar upp sina skatter. 

Toastmadame proklamerade att det var dags för nästa del i bröllopsfirandet, så alla gäster gick i tur och ordning iväg från vigseln till platsen för middagen. Folk teamade upp med de i sin bubbla, vissa till fots och några ändå med bil. Känslan var verkligen på topp, och som jag är glad för brudparet över det.

Tänk er känslan där hösten 2020, att få fira kärleken på detta vis. Vilken lycka. Vill verkligen påpeka hur bra Evelina och Anders gjorde det från hela början, med tydligheten inte bara mot mig i hur de önskar att jag förhåller mig till allt på plats, men också tydligheten i inbjudan, markerar på plats och hur lättsamt allt kändes. Imponerad. Lika imponerad över Motorverkstan som ställde om så bra.

Gästerna anländer, bubblet dricks upp och nu går spänningen att ta på! ”Var det någon som såg vart brudparet tog vägen?”. Ett urval av de nära smusslade med en överraskning som brudparet ordnat med, som överglänste deras tidigare entré och riktigt satte igång kvällen med sina festligheter!

Allt eftersom minglet ute mynnade ut till att det var dags att sätta sig till bords, så började min tid rinna ut. För att knyta ihop denna kärleksdag och bilderna från mig så tog jag med Evelina och Anders för en sista stund av egentid framför kameran. Se dem stråla, busa och inte kunna hålla sig ifrån varandra. Precis så som jag önskar att alla får känna och ha det på sin bröllopsdag. Det är ni mot världen. Att få säga hejdå här, när pirret lagt sig och ersätts av förväntan på maten, på vad som kommer ske under middagen och äntligen få börja landa i att nu – nu är de gifta!

Gaah! Finns så många ord mer jag skulle kunna säga, om den fina röda tråd igenom hela dagen. Om Evelinas magiska klänning från Sincerity/Justin Alexander om åh så söta föräldrar och peppiga vänner. Mest vill jag egentligen säga ett innerligt TACK till Evelina och Anders som gav mig den här äran att få vara med. Få se deras kärlek på nära håll och föreveiga den. Tusen tack och all lycka för all framtid till er!

Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photography, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel