VIGSEL BLAND ÄPPELBLOM OCH SYREN

Trädgårdsbröllop i centrala Enköping

Solen sken, svetten hade börjat krypa och glädjen spirade inombords. Det var äntligen den 30 maj och Anna och Martin skulle få gifta sig. Men låt mig dra tillbaka bandet lite. Jo. Vi, brudparet och jag, hade träffats innan bröllopet för att samtala om deras förväntningar och helt enkelt få en chans att lära känna varandra, och denna gång gjorde jag något som jag inte gjort förut. Nämligen jag bjöd hem brudparet till mig – annars ses vi alltid på något café eller ute i det fria för en provfotografering.

Det otroligt roliga i detta var att min man hängde med barnen som ej ville sova och lyckades då träffa på Anna och Martin, tro att Enköping ju ändå är så litet när alla har sysslat med sporter och Martin och min man har mötts på innebandyplanen! Haha som vi skratta! Kombinationen av att få mötas hemma, det roliga i att upptäcka hur liten världen kan vara och att detta brudpar utstrålade sådan självklarhet med varandra gjorde att tiden flög och magen jublade av fjärilar. 

För vet ni, det är något särskilt med brudpar som har en trygghet i varandra utan dess like, som ärligt kan säga att de är förlängningar av varandra samtidigt som de är egna personer. Som jag beundrar dessa två, och med de orden så vill jag att vi kastar oss tillbaka till den soliga och kärleksfulla lördagen i maj 2020!

Värt att nämna är också att Hanna (Neasfotografi) hängde med mig som second shooter under dagen då jag stukat foten en tid innan, tack och lov för kollegor hörrni! Otroligt fint att ha kollegor i närheten med snarlikt sätt att fotografera, för vi själva kan knappt se skillnad på vilken bild som Hanna tog och som jag tog. Men alla bilder är redigerade av mig.

Tillbaka till brudparet så hade de valt att göra sig iordning på varsin plats och bestämde att vi skulle möta upp Anna hos frisören. Pirret när dörren öppnades var påtaglig! Bubblet hängde gärna med, dels pga svingott men också för att ha något att hålla i. Tänk att det redan var dags?! Anna fixade håret hos Lilla Tottes i Enköping, och därifrån var det en knapp 5 minuters promenad ned till Wallinska Gården, där Anna och Martin skulle ha sin first look och sedan även vigsel.

Tro att medan Anna står under äppelblommen och väntar på sin Martin, så dyker en vän upp och ska in i bilen som är parkerad breve hembygsföreningen?! En chock och lycka som lade grunden för vad som nu komma skulle. 

Nej men om ni ändå kunde höra alla skratt! Det bubblade, fnittrade och var så glädjefyllt. Anna och Martin har varit tillsammans i (evigheter är deras egna ord) herrans massa år men nog såg det allt ut som att de blev nykära där och då, vilket är den härliga magin med bröllopsdagar. Att få göra sig iordning för varandra och lova varandra att finnas där, oavsett vad, för er kärlek är starkare än allt annat ni kan föreställa er att stöta på. Kärlek alltså. Bra grejer.

Givet att 30 maj 2020 var i början av den resa vi nu gjort som samhälle, som världsbefolkning, med en pandemi, så flödade inte bara bubblet utan även handspriten. Men här var det ingen som hängde läpp för det, utan alla pumpade glatt och var bara så tacksamma att få ha möjligheten att närvara och se detta stora. Den stora kärleken som ryms mellan två människor.

Fördelen att få hänga med ett brudpar som Anna och Martin är att de inte är de som bangar, utan tvärtom haha, får de en idé så ba kör de. Något som varken jag, Hanna eller videografen Jakob tackar nej till – för nog visst så var deras kompis Jakob där och förevigade bröllopsdagen också. Talangfull kreatör som inte gör bröllop för tillfället (men som jag hoppas på att få göra bröllop med honom igen!). 

 

First look är gjord och den lilla stunden då vi tog porträtt såh nu var det dags för den lilla skaran gäster att dyka upp. Däribland parets son, Eric. 

Inte nog med det, utan prästen (Stefan) som skulle viga dem var en kär vän sen innan och detta bidrog onekligen till en helhet av värme till bröllopsdagen. Där allting kändes familjärt, genuint och rakt igenom kärleksfullt. 

Rebecka Thorell Photography, bröllopsfotograf Sverige, bröllopsfotograf uppland, swedish wedding photographer

Då Martin är musiker så var det inte helt otippat att musiken till vigseln var drömmig, vännen Philip gjorde det så stämningsfullt och fint! Oerhört vackert att få uppleva en vigsel på detta vis, med en präst ute i det fria – för åh vad Stefan med sin pondus bidrog till den högtidliga stund som vigseln var. Underbart. Hur stor min kärlek än är för kyrkor så är vår natur slående, och det i maj med blommande äppelträd och syren. Så vacker inramning! Mitt i centrala Enköping och ändå så stördes vi inte av någon trafik, men nog var pulsen hög när gästerna började samlas för att blåsa såpbubblor och äntligen få gratulera de äkta makarna!

Nämen mer brudpar i äppelträd säger jag!! Wow! Det var också nu, efter deras vigsel som det verkligen gick in för mig vilka tider som var då. Med restriktionerna, med att inte krama sina föräldrar eller andra människor som var i en riskgrupp på något vis. Som det stack i hjärtat och som det syntes hur nära och kära ville krama om varandra – och det fina är att alla ändå var så snabba på att verbalt få ur sig allt. Gestikulerade och ropade, hyllade brudparet och deras kärlek, för det var och ÄR det viktigaste. Anna och Martin fick sin bröllopsdag och är nu man och fru, paret Carlsvärd. Iiiih!

Lyllos mig och mina kollegor som nu fick rå om brudparet medan familjerna tog sig med bil eller till fots, hem till brudens brors trädgård för mingel. Vi å andra sidan, vi tog oss till urskogen i Gröngarn. Till tätare grönska och än mer sprudlande glädje över att se varandra på ett nytt sätt, med en ytterligare gemensam upplevelse rikare.

Skogspromenad och en stroll på ängen bakom skogen följt av en massa mängder av kyssar, sådär härligt avslappnat som det bara kan bli. Det är ändå lite svårt att tro på att vi hittills täckt ca 3h, men att ha så korta sträckor emellan hållpunkterna gör verkligen så mycket i att få tidsplaneringen att hålla. Mer än vad jag tänkt på förut. 

Anna och Martin var snabba på att ställa om sina bröllopsplaner för att få dagen att fungera med de restriktioner och den kunskap vi hade då, till den intima vigseln och fram till den än intimare mottagningen i trädgården hos Annas bror. För mig slogs känslorna av hemmafest igång direkt, och den fullständiga äran att få vara närvarande på denna kärleksdag. Blev ständigt rörd över det, och än idag. Låt oss se på brudskålen innan min närvaro på bröllopsdagen kom till en ända.

Stort tack till er Anna och Martin för äran!

Med risk för att upprepa mig men jösses hörrni. Jösses vilken dag det var! Jag hade svårt att slita mig och medan jag skriver detta så går tankarna att ”ska inte någon mer bild få följa med” för det finns så många fina små stunder från denna dag. 30 maj 2020 – en dag som jag kommer minnas med värme.

Detaljer från bröllopsdagen

Plats för vigsel: Wallinska Gården
Frisör till bruden: Tottes Hår
Brudklänningen: Lilly

andra bröllop från bloggen

Vienna, Wien, Staatsoper, architecture, photographer europe

[ visit to Vienna ]

Exploring Vienna was a real treat! Being facinated about the past made this trip even more inspiring than I though. This blogpost shows what my eyes where drawn to while visiting Vienna during a conferens called Way Up North for wedding photographers all over.

LÄS INLÄGGET🌿
Rebecka Thorell Photo, bröllopsfotograf sverige, porträttfotograf uppland

Rebecka Thorell Photo, copyright 2020.

rebeckathorellphoto@gmail.com
Innehar FA-skattsedel